Išraiškingo skonio dorada

Rinkis sveikiau • Balandis 12
Auksaspalviu sparu dar vadinama, Viduržemio jūros vandenyse sužvejojama dorada vertinama dėl gurmaniško skonio. Ši žuvis turi ir dar vieną privalumą – joje yra nedaug ašakų. Doradą galite virti arba troškinti, bet užvis skaniausias paruošimo būdas – kepimas orkaitėje.

Prekybos centre nusipirkus gardžiąją žuvį, visų pirma reikia ją gerai nuplauti po šaltu vandeniu ir kruopščiai išvalyti. Viduržemio jūros regionuose dorada dažniausiai kepama su visa galva, tačiau tikrai ne visiems šis variantas yra estetiškas. Jei norite panaikinti specifinį žuvies kvapą, ją įtrinkite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Gamybai paruoštą doradą įpjaukite keliose vietose ir į žuvies vidų sudėkite pasirinktą prieskonių ir šviežių žalumynų mišinį, sumaišytą su alyvuogių aliejumi arba minkštu sviestu. Siūlome išbandyti šias mišinių variacijas: šviežių čiobrelių, rozmarinų, žaliosios citrinos griežinėlių derinį, ypač aromatingą kalendrų, petražolių, džiovintų slyvų, migdolų riešutų ir česnako skiltelių kombinaciją arba apelsinų sultyse besimaudančius raudonojo svogūno kubelius. Beje, žuvį galite įdaryti ir daržovėmis, pavyzdžiui, smagiai salstelėjusio skonio suteiskiančiais raudonaisiais vyšniniais pomidorais.

Tinkamiausia temperatūra orkaitėje kepamai doradai – 180˚C. Kepimo laikas priklauso nuo pasirinkto žuvies dydžio, tad svyruoja nuo 20 iki 45 minučių. Švelniai apskrudusius žuvies gabalėlius dėkite į lėkštes, greta tiekite kruopų (tiks įvairių rūšių ryžiai, kuskusas, bolivinė balanda), garnyrą ir mėgaukitės ypatingo skonio patiekalu!


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.