Idėjos garnyrams iš raudonojo kopūsto

„Rinkis sveikiau“ straipsniai • 2018 m. Balandis 11 d.
Į šviežių raudonųjų kopūstų salotas galite įpjaustyti/įtarkuoti kitų rūšių kopūstų, morkų, kaliaropių, obuolių bei šiek tiek svogūno.

Idėjos užpilams

Natūralus jogurtas, citrinos sultys, traiškytos česnako skiltelės, šviežios petražolės;

Sojų padažas, skrudintų sezamų aliejus, medus, pakepinti lazdyno riešutai;

Raudonojo vyno actas, džiovintos spanguolės, granatų ir aguonų sėklos.

Troškinti kopūstai

Troškinti kopūstai dažnai skaninami baltaisiais ir mėlynaisiais svogūnais, obuoliais ir burokėliais. Kartais įtarkuojama šiek tiek imbiero šaknies, apelsino žievelės ir visuomet pilama obuolių/balzaminio/vyno acto. Troškinamų daržovių skonį išryškina gabalėlis sviesto. Na, o po to prasideda prieskonių burtai. Kulinarinius žaidimus žaidžia maltas cinamonas ir muskatas, gvazdikėliai, vienas kito poskonius papildo aitrieji ir kvapieji pipirai. Pikantiškasis garnyras uždengtame puode troškinsis maždaug pusantros valandos. Šis pagardas skaniausias po 1-2 dienų, galutinai susijungus visų ingredientų skoniams.


Populiarūs straipsniai