Batatų burtai virtuvėje

Rinkis sveikiau • Balandis 12
Saldokas, subtiliai pikantiškas, lietuviškosios bulvės skonį šiek tiek menantis batatas šaltuoju metų sezonu mūsų virtuvėse atsiduria vis dažniau. Saldžiąją bulvę norisi mesti į seilę varvinančius, maltu muskatu pagardintus daržovių troškinius. Apibarstyti šviežiomis rozmarinų šakelėmis ir kepti orkaitėje. Arba iš jų virti kvapnią ir šildančią, rudens vakarams sutvertą česnakinę batatų sriubą.

Dubenėlyje – kvapnus troškinys. Ryškiai oranžinės spalvos batatas lėkštėje pradžiugins netradicinius skonius mėgstantį valgytoją. Jei dievinate pikantiškus patiekalus, prie saldžiosios bulvės kubelių (tikrai teisūs yra tie, kurie tiki, kad tam tikra, konkrečia forma supjaustytos daržovės yra kur kas gardesnės) derinkite rūgščius obuolius, geltonuosius pomidorus, svogūnus bei morkas, džiovintus abrikosus, aitriąją papriką, anakardžių bei migdolų riešutus. Nepagailėkite česnakų, malto cinamono, muskato ir kumino. Ingredientus troškinkite kokosų piene, taip pat tiks ir šviežiai spaustos obuolių sultys. Valgantiems mėsą, į šildantį valgį rekomenduojame dėti prieš tai keptuvėje apkeptas jautienos kumpio arba vištienos filė juosteles.

O gal karšta, garuojanti sriuba? Saldžiųjų batatų sriubai galite naudoti įvairias mėgstamas rudens daržoves, tačiau be nepagailėto kiekio kapotų česnakų siūlome neapsieiti. Juos storadugniame puode, kartu su šviežiomis čiobrelių šakelėmis apkepinkite alyvuogių aliejuje ir tik tuomet dėkite likusius ingredientus. Išduosime paslaptį – šios sriubos skoniui egzotiškumo priteiks puse stiklinės apelsinų sulčių bei žiupsnelis maltos rūkytos paprikos.

Pasiūlymas padažui prie batatų. Balzaminis acto, medaus ir šviežių špinatų lapelių užpilas tiks ruošiant lengvesnes salotas, pavyzdžiui, su trumpai apkeptomis cukinijomis ir grūdėta varške.

Nemirštanti klasika. Supjaustykite batatus plonesnėmis pailgomis juostelėmis, įtrinkite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Apibarstykite šviežiomis rozmarinų šakelėmis, tarkuotomis žaliųjų citrinų žievelėmis ir šviežiai maltais pipirais. Ant viršaus padėliokite per pusę perpjautų pievagrybių arba kitų grybų. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, gilesnėje skardoje bulves kepkite apie 20-25 minutes. Pagal šį receptą paruoštus batatus be galo skanu kramsnoti ir vienus, tačiau jei visgi norite draugijos, jas tiekite šalia karšto daržovių arba mėsiško sultinio.

Skanaus!


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.