Trupininis pyragas: skonis, kuris kvepia namais
Dabar tą sakau aš savo vaikams. Goda visada atsakinga už trupinių tešlą – smulkindama miltus ji juokiasi, kad gaminame snieginį pyragą.
Kajus kruopščiai deda slyvas arba obuolius vienus šalia kitų, nes jam svarbu, „kad būtų gražu“. Ir aš žiūriu į juos ir galvoju, kad būtent tokios akimirkos yra mūsų namų širdis.
PYRAGUI REIKĖS:
- 400 g miltų
- 200 g sviesto (šalto)
- 150 g cukraus
- 1 kiaušinio
- žiupsnio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- apie 10 prinokusių slyvų (pjaustytų skiltelėmis) arba 3-4 vidutinio dydžio obuolių
- 2 šaukštų cukraus slyvoms
- cinamono pagal skonį
KAIP GAMINAME:
- Į dubenį beriame miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius.
- Sudedame gabaliukais pjaustytą šaltą sviestą ir triname tarp pirštų, kol masė tampa trupinėta.
- Įmaišome kiaušinį, nes tešla turi likti biri.
- Dalis trupinių keliauja į kepimo formą, rankomis švelniai prispaudžiame.

- Keptuvėje ant sviesto pakepiname pjaustytas slyvas su cukrumi ir cinamonu, kad šiek tiek karamelizuotųsi
- Jei renkatės pyragą gaminti su obuoliais, tuomet viską darykite lygiai taip pat kaip su slyvomis

- Sudedame slyvas arba obuolius ant trupinių, viršų apibarstome likusiais trupiniais.

- Kepame 180°C apie 35-40 min, kol gražiai pagelsta.

Patiekiame pyragą su vaniliniais ledais.
Skanaus ir jums! 🙂