Ruošiamės šventoms 🐣 Velykoms – Godos tortas nepaliks abejingų

Mažųjų dirbtuvėlės • 2023 m. Balandis 01 d.
Kiek daug sentimentų man sukelia šventos 🐣 Velykos! Su jomis susijusi eilė prisiminimų iš vaikystės – vakarinės mišios su mama, kiaušinių dažymas, šventinių pusryčių ruošimas. O kur dar pati šventė – maisto gaminimas, margučių ridenimas bei tvirčiausio 💪 kiaušinio varžybos! 

Šiais metais pasiruošimas šventoms Velykoms prasidėjo gerokai anksčiau, nes labai norėjome kartu su Goda atrasti skanaus, dar neragauto kepinio receptą.

Ir mums pavyko! Goda išbandė savo močiutės Audronės biskvito receptą, pati maišė visus produktus, o dekoruoti tortą nusprendė ypač šokoladiškai.

Ech, nebūtų vaikai! Man atrodo, suaugusio žmogaus akimis, puosčiau visai kitaip, o vaikui atrodo, kad kuo daugiau pridėsi šokolado, saldainių ir sausainių, tuo skaniau bus 😊

Bet juk vaikystė – viena, lai auga smaližiai, tegul nebijo eksperimentuoti ir mokosi atrasti naujus skonius!

Man visa ši gaminimo eiga suteikia labai daug džiaugsmo – matau, kaip devynmetė susikaupia, kaip stengiasi pasiekti rezultatą, kaip atidžiai skaito močiutės atsiųstą receptą ir kaip mėgaujasi procesu. Vis skatinu kurti, gaminti ir kada nors džiuginti patiekalais ne tik šeimą, bet ir platesnę auditoriją 😊 😊

Mažiau kalbų, daugiau darbų – kimbame 🎂 į receptą 😊

TORTO BISKVITUI REIKĖS:

  • 2 kiaušinių;
  • 100 gramų cukraus;
  • 100 gramų miltų;
  • 2 valgomųjų šaukštų aliejaus;
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių.

PADENGIMUI:

  • 100 gramų šokolado;
  • 80 gramų sviesto.


PAPUOŠIMUI:

  • šokolado;
  • sausainių;
  • migdolo drožlių, uogų ar vaisių.

GAMINIMAS:

Cukrų išplakite su kiaušiniais mikseriu. Plakite ne mažiau nei 7 minutes, kad masė gautųsi puri ir akyta.

Įpilkite aliejų, įmaišykite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.

Kepimo formą padenkite sviestiniu popieriumi ir pilkite tešlą.

200 laipsnių orkaitėje kepkite 15-20 minučių. Ar biskvitas iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Kai biskvitas atšals, su juo galite daryti ką tik norite – perpjauti išilgai į dvi dalis ir pertepti pasirinktu kremu arba daryti taip, kaip Jums siūlo Goda: sutepti paruošta šokolado mase.

Ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu ir paruoštą masę sutepkite ant biskvito.

Kai tai padarysite, puoškite pagal norus – šokolado gabaliukais, saldainiais arba tiesiog uogomis.

Šį kartą leidau Godai eksperimentuoti ir labai džiaugiuosi, nes jos tortas pavyko ne tik gražus, bet ir šeimos buvo įvertintas 10 balų!

Tikiuosi, kad kepsite ir mėgausitės geru skoniu 😊 😊


DAR DAUGIAU SKANIŲ IDĖJŲ – FB SVEČIUOSEPASGODĄ


Populiarūs straipsniai