Obuolių pyragas pagal Godą: kai vaikai gamina, o šeima džiaugiasi

Mažųjų dirbtuvėlės • 2025 m. Spalis 06 d.
Obuolių pyragas – tai rudens klasika. Tačiau kai jį kepa vaikai, šis patiekalas įgauna visai kitą skonį. 
Manoji vienuolikmetė Goda nusprendė išbandyti receptą, kurį lengvai gali paruošti ir kiti vaikai. Rezultatas – pyragas, kuris patinka ne tik gomuriui, bet ir širdžiai. Išduosiu paslaptį – šis receptas yra iš jos močiutės Audronės receptų skrynelės.

Reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 180 gramų cukraus,
  • 180 gramų varškės,
  • 180 gramų miltų,
  • 100 gramų tirpinto sviesto,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • obuolių.

Gaminimo būdas:

  • Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu, tuomet supilti sviestą, sudėti varškę ir vėl gerai išplakti iki vientisos masės.
  • Tuomet į dubenį su paruošta mase įsijoti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
  • Vieną obuolį atsidėti, o kitus obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, suberti į dubenį su tešla ir išmaišyti. Masė turi būti pakankamai tiršta.
  • Kepimo formą nusegamais šonais, naudojome 24 cm skersmens, iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą masę.
  • Likusį obuolį perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti riekelėmis, sudėti ant tešlos viršaus.
  • Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45-50 minučių. Ar pyragas iškepęs, galima tikrinti mediniu iešmeliu.

SKANAUS! 🥧


Populiarūs straipsniai