Obuolių pyragas pagal Godą: kai vaikai gamina, o šeima džiaugiasi
Manoji vienuolikmetė Goda nusprendė išbandyti receptą, kurį lengvai gali paruošti ir kiti vaikai. Rezultatas – pyragas, kuris patinka ne tik gomuriui, bet ir širdžiai. Išduosiu paslaptį – šis receptas yra iš jos močiutės Audronės receptų skrynelės.
Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 180 gramų cukraus,
- 180 gramų varškės,
- 180 gramų miltų,
- 100 gramų tirpinto sviesto,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- obuolių.
Gaminimo būdas:
- Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu, tuomet supilti sviestą, sudėti varškę ir vėl gerai išplakti iki vientisos masės.
- Tuomet į dubenį su paruošta mase įsijoti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
- Vieną obuolį atsidėti, o kitus obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, suberti į dubenį su tešla ir išmaišyti. Masė turi būti pakankamai tiršta.
- Kepimo formą nusegamais šonais, naudojome 24 cm skersmens, iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą masę.
- Likusį obuolį perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti riekelėmis, sudėti ant tešlos viršaus.
- Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45-50 minučių. Ar pyragas iškepęs, galima tikrinti mediniu iešmeliu.
SKANAUS! 🥧