Gaminame tiramisu su vaikais: vasaros skonis namuose

Mažųjų dirbtuvėlės • 2025 m. Rugpjūtis 15 d.
Tiramisu – tai klasikinis itališkas desertas, kuris gali tapti smagia ir įtraukiančia veikla visai šeimai. Liepos mėnesį grįžę iš atostogų Italijoje, aiškiai žinojome, kad tiramisu gims ir mūsų namuose.
 

Gal ne visai itališkas, gal su šiek tiek improvizacijos, tačiau labai skanus ir lengvai pagaminamas.

Reikės:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 ml grietinėlės (35 %)
  • 3 valg. šaukštų cukraus
  • 1 arbat. Šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 puodelio stiprios šaltos kavos (vaikams galima keisti kakava arba uogų sultimis)
  • 1 pakelio pirštelių sausainių
  • Kakavos miltelių pabarstymui

Gaminimo eiga:

1. PLAKAME KREMĄ

Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tuomet įmaišykite maskarponę ir plakite, kol masė taps standi, lygi.

2. RUOŠIAME SAUSAINIUS

Į dubenėlį supilkite pasirinktą skystį (kavą, kakavą ar sultis). Leiskite vaikams trumpai pamirkyti sausainius.

3. DĖLIOJAME DESERTĄ

Į desertines taures ar stiklinę formą dėkite sausainių sluoksnį, tuomet kremo, po to – uogų. Kartokite sluoksnius 2–3 kartus. Pabaigoje viršų apibarstykite kakava.

Desertą geriausia palaikyti šaldytuve bent 2–3 valandas, kad skoniai susijungtų.

Skanaus!


Populiarūs straipsniai