Gaminame tiramisu su vaikais: vasaros skonis namuose
Gal ne visai itališkas, gal su šiek tiek improvizacijos, tačiau labai skanus ir lengvai pagaminamas.
Reikės:
- 250 g maskarponės sūrio
- 200 ml grietinėlės (35 %)
- 3 valg. šaukštų cukraus
- 1 arbat. Šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 puodelio stiprios šaltos kavos (vaikams galima keisti kakava arba uogų sultimis)
- 1 pakelio pirštelių sausainių
- Kakavos miltelių pabarstymui
Gaminimo eiga:
1. PLAKAME KREMĄ
Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tuomet įmaišykite maskarponę ir plakite, kol masė taps standi, lygi.
2. RUOŠIAME SAUSAINIUS
Į dubenėlį supilkite pasirinktą skystį (kavą, kakavą ar sultis). Leiskite vaikams trumpai pamirkyti sausainius.

3. DĖLIOJAME DESERTĄ
Į desertines taures ar stiklinę formą dėkite sausainių sluoksnį, tuomet kremo, po to – uogų. Kartokite sluoksnius 2–3 kartus. Pabaigoje viršų apibarstykite kakava.
Desertą geriausia palaikyti šaldytuve bent 2–3 valandas, kad skoniai susijungtų.

Skanaus!