Daržovių keksiukai – sveikas ir skanus užkandis į mokyklą

Mažųjų dirbtuvėlės • 2025 m. Rugsėjis 08 d.
Kai rytais sukame galvą, ką įdėti į vaikų užkandžių dėžutę, norisi, kad tai būtų ne tik skanu, bet ir sveika.
 

Šie daržovių keksiukai – tikras išsigelbėjimas. Jie minkšti, maistingi ir patinka net tiems, kurie šiaip jau nosį rauko į morkas ar cukinijas.

REIKĖS:

  • 1 nedidelės morkos (tarkuotos smulkiai)
  • 1 nedidelės cukinijos (nuspaustos sultys, tarkuota)
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml pieno (tinka ir augalinis)
  • 100 g tarkuoto sūrio
  • 3 v.š. aliejaus (arba sviesto, ištirpinto)
  • 150 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos, pipirų (pagal skonį)
  • Galima pridėti ir: špinatų, paprikos, brokolių, kukurūzų – ką tik vaikai mėgsta.

GAMINIMAS:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Cukiniją ir morką sutarkuokite, cukiniją nuspauskite, kad nebūtų per daug skysčio.
  • Kiaušinius lengvai išplakite, įpilkite pieną, aliejų, suberkite tarkuotą sūrį, daržoves.
  • Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, tada supilkite į daržovių masę.
  • Viską gerai išmaišykite ir paskirstykite į keksiukų formeles (geriausia naudoti silikonines arba su popieriniais įdėklais).
  • Kepkite apie 20–25 minutes, kol gražiai parus.

Skanaus!


Populiarūs straipsniai