Užkandžiai į mokyklą: skanu ir sotu

Mano šeimai • 2021 m. Rugsėjis 09 d.
Nors dar neseniai mėgavomės vasara, ruduo ? ėmė ir pasibeldė į mūsų duris. O su juo – nauji iššūkiai, išbandymai, patirtys. Neslėpsiu, kai praėjusiais metais sužinojau, kad dukrytei į mokyklą reikės kiekvieną rytą dėti pusryčius, sutrikau ir ėmiau galvoti, ką dėti į užkandžių dėžutę – sumuštinį, o gal pirktą bandelę iš parduotuvės ?? 
 

Nors pernai mokslų ir nebuvo daug, į užkandžių dėžutę ? dėjau įvairų maistą. Buvo ir bandelių, ir sausainių, ir daržovių. Vis dėlto, kad ir ką būčiau jai parinkusi, Goda vienareikšmiškai atsakydavo, kad mano pagamintas maistas jai būdavo pats skaniausias ir sočiausias. ?
Tad, mamos, šiandien su jumis dalinuosi TOP3 receptais, kurie idealiai tiks užkandžių dėžutei.?

Belgiški vafliai – ir šilti, ir atvėsę

Belgiški vafliukai ? gali būti saldūs arba pikantiški. Juos galima kepti su baltais arba ruginiais miltais – viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Aš pasidalinsiu klasikiniu receptu, pagal kurį vaflius kepu jau eilę metų, o jus kviečiu nebijoti eksperimentuoti ir atrasti savus skonius bei kombinacijas.

Vafliams prireiks:

  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • ~200 gramų miltų, maišytų su šaukšteliu kepimo miltelių
  • 100 gramų sviesto
  • 100 ml pieno
  • 2-3 šaukštai grietinės

Gaminimo eiga:

Nuplaukite kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų.

Trynius išplakite su cukrumi, supilkite ant viryklės ištirpintą sviestą ir dar kartą viską išplakite. Į masę dėkite grietinę bei pieną (jo šildyti nereikia, visada pilu tiesiai iš šaldytuvo).

Į paruoštą masę pilkite miltus su kepimo milteliais ir druska. Labai gerai išmaišykite. Tešla turi būti pakankamai tiršta, jokiu būdu nebėgti nuo šaukšto. Jeigu tešla per skysta, vafliai „pasileis“, todėl dėkite daugiau miltų, kol tešla primins grietinės konsistenciją.

Mikseriu išplakite kiaušinių baltymus ir supilkite į masę. Lengvai permaišykite.

Įkaitinkite vaflių keptuvėlę, sutepkite ją aliejumi ir dėkite po šaukštą tešlos. Aš visada kepu mažesnius vafliukus – tada jų gaunasi daugiau, o ir valgyti mažesnius maloniau.?

Drąsiai į tešlą dėkite špinatų miltų, galite gardinti kakava (tada vafliai bus rudi), tinka į tešlą sutrupinti ir liofilizuotų uogų, kad šie būtų spalvingesni.?

Bananų blyneliai – vienakąsniai skanučiai

Prisiekiu, nepažįstu vaiko, kuris nemėgtų blynelių?. O jeigu jie – maži, kvapnūs ir purūs? Taigi, tokius jums ir siūlau iškepti vaikams. Tiesa, šie visiškai be pridėtinio cukraus. Pagaminsite labai greitai, o rezultatas tikrai tiks.

Blyneliams prireiks:

  • 1 banano
  • 1 kiaušinio
  • šlakelio pieno
  • ~10 valgomųjų šaukštų miltų
  • aliejaus kepti

Sutrinkite bananą ? (tinka kuo geriau sunokęs), įmuškite kiaušinį, supilkite pieną. Į masę dėkite miltus. Paruošta blynų tešla turi būti labai tiršta – tik tokiu atveju blyneliai bus purūs. Jei masė skysta, dėkite daugiau miltų. Aš šiuos blynelius kepu ant įkaitinto aliejaus arba lydyto sviesto. Blynelius keptuvėje formuoju su mažu arbatiniu šaukšteliu. Kepkite, kol iš abiejų pusių taps aukso spalvos.

Pastebėjimas: nepalikite tešlos, nes nuo banano ji pajuoduos, todėl arba iškepkite blynelius iškart iš visos tešlos, arba į ją įlašinkite citrinų ? sulčių.

Varškėtukai be riebalų

Sotesniam užkandžiui – purūs varškėtukai, kepti orkaitėje. Tiesa, juos reikėtų kepti iš vakaro, nes ryte tikrai nespėsite. Jeigu turite noro, laiko ir ūpo, būtinai išsisaugokite šį receptą, nes tai puikus pasirinkimas tiek vakarienei, tiek į užkandžių dėžutę – valgyti patogu, o ir labai skanu.

Varškėčiams prireiks:

  • 200 gramų varškės
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 200 gramų miltų, maišytų su šaukšteliu kepimo miltelių.

Varškę gerai sutrinkite su šakute. Į ją suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius bei išplakite mikseriu. Supilkite miltus su kepimo milteliais. Tešla turi gautis maloni minkyti rankomis, todėl drąsiai formuokite varškėtukus. Lengviau bus tai daryti drėgnomis rankomis.?

Suformuotus varškėtukus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių 200 laipsnių orkaitėje ? arba, kol gražiai paruduos. Kuo varškėtukai mažesni, tuo greičiau iškeps.

TOP patarimai mamoms, neturinčioms laiko gaminti:

Jeigu skubate, lekiate, nurimkite – į užkandžių dėžutes puikiai tinka ir nebūtinai namie pagamintas maistas. Štai kokie variantai visada pasiteisins:

  • Daržovių rinkinys: morkos, agurkai, paprikos;
  • Džiovinti vaisiai: slyvos, obuoliukai ir kt.;
  • Liofilizuoti vaisiai;
  • Duoniukai, krekeriai;
  • Jogurtas, pasukos, kefyras.

Tegul nauji mokslo metai jums ir jūsų vaikams prasideda su šypsena ? ir skaniais atradimais!

Daugiau skanių ir gražių idėjų – FB SvečiuosepasGodą ?


Populiarūs straipsniai