Tau, tėveli!

Mano šeimai • 2021 m. gegužės 20 d.
Tėti, ar pameni, kaip supai mane iki debesų, kai buvau visai mažytė? Ar prisimeni, kaip prilaikei mane žengiant pirmuosius žingsnius? Tėti, juk tu išmokei mane važiuoti dviračiu. Tu pagavai mane, kai kritau lipdama į statų kalną. Tėti, tu esi svarbiausias vyras mano gyvenime ir tėčio dienos proga tau skiriu pačius gražiausius žodžius bei šilčiausius sveikinimus.  

Iš tiesų, tėtis daugeliui iš mūsų yra tas žmogus, kuris siejasi su tvirtumu, saugumu, ramybe. Kai mes maži, tėčiai saugo mus nuo duobių, parodo, kaip atrodo sliekas, padeda įveikti daugybę baimių. Ilgainiui tėtis tampa geriausias patarėjas, vertingiausias pašnekovas ir žmogus, kuriuo besąlygiškai pasitiki.

Kad šių metų tėčio diena būtų ne tik saulėta, bet ir labai saldi, mudvi su Goda nusprendėme pagaminti tortą, kurį skiriame viso pasaulio tėčiams. Pagaminti labai paprasta, prireiks tik daug meilės, dar daugiau noro ir fantazijos.

Jeigu šiuos pagrindinius ingredientus gerai suplaksite ir apibarstysite vasariškomis šypsenomis, garantuojame – tėčiai džiaugsis ir nešios jus ant rankų 😊

Nekeptas maskarponės ir uogų tortas

24 cm skersmens tortui prireiks:

400 gramų (2 pakeliai) Rimi SAVOIARDI damų pirštelių sausainių

500 gramų maskarponės

400 ml plakamosios grietinėlės (30 proc.)

2 pakelių (18 gramų) grietinėlės standiklio

5-6 šaukštų cukraus pudros

Mėgstamų uogų, vaisių, marmeladinių saldainių papuošimui.

Gaminimas:

Iš pradžių dideliame dubenyje mikseriu išplakite grietinėlę ir pamažu į ją supilkite abu grietinėlės standiklio pakelius. Suberkite cukraus pudrą.

Išplakite iki putų ir sudėkite maskarponę. Plakite viską tol, kol kremas taps labai tirštas, standus ir jį bus tiesiog galima kabinti šaukštais, o jis nuo jo nekris.

Išplaktą kremą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame apie 30 minučių.

Per tą laiką imkite kepimo formą, kurioje tieksite tortą. Mes naudojome 24 cm atsegamą metalinę torto formą.

Kiekvieną damų pirštelį sudrėkinkite arbatoje arba vandenyje (aš mirkiau arbatoje)

Sudėkite formoje pirmą eilę pirštelių – jie turi būti susiglaudę, negali likti tarpai. Drėgni sausainiai gerai „lipdosi“, tad suglauskite juos kuo meiliau.

Kai visą sluoksnį užpildysite, imkite iš šaldytuvo kremą, dėkite į konditerinį maišelį ir padenkite visą sluoksnį. Jei neturite maišelio arba konditerinio švirkšto, kabinkite kremą tiesiog šaukštu ir dailiai paslėpkite sausainius.

Ant kremo dėkite šaldytų mėlynių, šviežių šilauogių, pjaustytų braškių – viskas priklauso nuo jūsų fantazijos, norų ir to, ką turite po ranka.

Tada kartojame kitą sluoksnį – vėl drėkinti sausainiai, vėl kremas su uogomis. Paskutinis – trečiasis kremo sluoksnis turi būti labai lygus.

Jeigu kremo uždėsite daugiau, sulyginkite jį dailiai šaukštu. Puošti galite kaip norite- mums labai norėjosi ir vynuogių, ir braškių, o kur dar marmeladiniai saldainiai mūsų tėčiui smaližiui.

Viskas, jūsų tortas jau paruoštas! Jis jau tobulas ir labai labai skanus, beliko porai valandų arba nakčiai saugiai įstatyti į šaldytuvą.

Ir tik nesijaudinkite – šis tortas negali nepavykti. Net jeigu jis jums atrodys kreivokas arba uogelės žiūrės į skirtingas puses, prisiminkite, kad su meile pagamintas tortas negali būti negražus arba neskanus – jis tiesiog nuostabus!

Daugiau skanių ir gražių idėjų – FB SvečiuosepasGodą


Populiarūs straipsniai