Šis vaflių receptas nepaliks abejingų: užkariaus visų širdis ❤️

Mano šeimai • 2024 m. Kovas 01 d.
Mūsų šeimoje, garbės žodis, nėra savaitės, kad vakarienei arba savaitgalio pusryčiams vaikai nepaprašytų belgiškų vaflių. Turbūt mintinai galėčiau išvardyti ingredientus, tereikia kaskart nuspręsti, su kuo belgiški vafliai bus valgomi.
 

Čia jau ir prasideda skonių karai – asmeniškai aš labiausiai mėgstu belgiškus 🧇 vaflius su sūdyta lašiša, prie jos puikiai tinka saulėje džiovinti pomidorai bei žalumynai.

Goda neabejinga belgiškiems vafliams su bananais ir šokoladiniais pabarstukais, o Kajus visada renkasi klasikinį su cukraus pudra. Namuose turime ir didįjį smaližių – tėtį – kuris belgiškus vaflius labiausiai mėgsta valgyti su šokoladiniu kremu.

Ir žinote, prie ko lenkiu? Teisingai – belgiškus vaflius galime valgyti visi pagal savo skonį, o rezultatas pranoks lūkesčius, nes visi bus sotūs, laimingi ir vėl lauks kitos vaflių dienos 🥰

Beje, ar žinojote, kad vaflių diena iš tiesų egzistuoja? Pasirodo, kovo 25-ąją minima tarptautinė belgiškų vaflių diena. Ji kilo iš Švedijos, o vėliau išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Įdomu tai, kad švedai vaflius pradėjo kepti 1600 metais, o dažniausias pagardas buvo uogienė ir vaisiai.

Ar jau susigundėte? Ar jau norisi sukirsti minkštutėlį, purų ir dar šiltą belgišką vaflį su mėgstamu pagardu?

Jei taip, dalinuosi mėgtamiausiu mūsų šeimos belgiškų vaflių receptu, kuris visada pasiteisina, o šeima prašo pakartoti.

Vafliams (10 vnt) reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 1 šaukšto cukraus
  • Vanilinio cukraus (naudoju tik tada, kai priedai būna saldūs)
  • 200 gramų miltų su šaukšteliu kepimo miltelių
  • 100 gramų tirpdyto sviesto
  • 100 ml pieno
  • Didelio šaukšto grietinės

Gaminimo būdas:

  • Trynius atskirkite nuo baltymų, o trynius dubenyje išplakite su cukrumi.
  • Sviestą ištirpdykite puode ir pilkite į kiaušinių ir cukraus masę – pakvips visi namai.
  • Pilkite išsijotus miltus, dėkite grietinę, šlakelį pieno. Viską gerai permaišykite – tešla turi būti pakankamai tiršta.
  • Atskirai išplakite baltymus iki standumo ir atsargiai įmaišykite į bendrą tešlą.
  • Kaitinkite vaflių keptuvę, su silikonine mentele sutepkite ją aliejumi ir kepkite, kol gražiai apskrus.

O dabar laikas rinktis tinkamiausius priedus – visada turėkite braškių, šilauogių, bananų bei cukraus pudros, o pikantiškam variantui neprašausite su sūdyta lašiša, krevetėmis arba šoninės gabalėliais.

Skanaus ir nepamirškite pasidalinti rezultatais! 🥰


Populiarūs straipsniai