Lapkritis pyragų mėnuo: TOP3 mėgstamiausi mūsų šeimos ? pyragai

Mano šeimai • 2022 m. Lapkritis 10 d.
Kai už lango tamsėjantis lapkritis, iniciatyva kepti pyragus, vaišinti jais kolegas, draugus ir šeimos narius sušildo tiek iš vidaus, tiek iš išorės ?

Jei dar nežinote, kokiu pyragu nustebinti šiemet, mūsų šeima dalijasi pačiais skaniausiais kepiniais, kuriais dažnai palepiname užsukusius draugus bei artimuosius.

OBUOLIŲ PYRAGAS SU KONDENSUOTU PIENU

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių;
  • 50 gramų cukraus;
  • 100 gramų sviesto;
  • 200 gramų kondensuoto pieno (pusės skardinės);
  • 200 gramų miltų ir šaukštelio kepimo miltelių;
  • 5-6 obuolių.

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi dubenyje.
  2. Į masę supilkite kondensuotą pieną.
  3. Ištirpinkite sviestą ir jį taip pat supilkite į pyrago masę.
  4. Išsijokite miltus su kepimo milteliais ir po truputį berkite į dubenį su ingredientais.
  5. Nulupkite obuolius, supjaustykite kuo smulkiau ir sudėkite į pyrago tešlą.
  6. Pora obuolių pasilikite pyragui papuošti.
  7. Imkite kepimo formą (naudojo 24 cm), sutepkite sviestu ir supilkite tešlą. Viršų papuoškite pjaustytais obuolių griežinėliais.
  8. Kepkite apie 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  9. Iškepus visada papuošiu cukraus pudra.

Šis pyragas idealiai tinka prie arbatos puodelio arba gabalėlio ? ledų.

KEPTAS SŪRIO TORTAS

Jums reikės:

  • 200 gramų kreminio sūrio (philadelphia);
  • 250 gramų rikotos sūrio;
  • 50 gramų cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 pakelių kvadratinių paprastų sausainių;
  • 100 gramų sviesto;

Gaminimas:

  1. Susmulkinkite sausainius iki trupinių ir užpilkite ištirpintu sviestu.
  2. Masę dėkite ant kepimo formoje patiesto kepimo popieriaus, gerai suspauskite, padarykite torto kraštelius bent 3-4 cm.
  3. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
  4. Į dubenį sudėkite rikotos ir philadelphia sūrį, išmaišykite mikseriu.
  5. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, permaišykite.
  6. Paruoštą masę pilkite ant sausainių, išlyginkite paviršių ir kelkite 60-80 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Tortas turi būti tvirtas, viršus rusvos spalvos. Kai atvės, puoškite ? pagal savo norus ir fantazijas.

ANGELO AŠARA

Tešlai reikės:

  • 200 gramų miltų;
  • 80 gramų šalto sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.

Varškės įdarui reikės:

  • 400 gramų varškės;
  • 3 trynių (baltymus atidėkit, reikės ašaroms);
  • 100 gramų grietinės;
  • 1v.š.cukraus;
  • 1 v.š.manų kruopų;

Pertepimui reikės:

  • Mėgstamo skonio uogienės arba vaisių tyrės, mes naudojome juoduosius serbentus.


Ašarų sluoksniui reikės:

  • 3 baltymų;
  • 2 v.š.cukraus.

Gaminimas:

  1. Į dubenį pilkite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
  2. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.
  3. Išmaišykite taip, kad masė būtų trupininė.
  4. Įmuškite 1 kiaušinį ir užmaišykite tešlą.
  5. Iš tešlos padarykite kepimo formos dydžio blyną, sudėkite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 min.
  6. Dabar paruoškite įdarą: varškę sumaišykite su grietine, tryniais, cukrumi ir manų kruopomis.
  7. Išmaišykite su mikseriu.
  8. Atskirame dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus su cukrumi.
  9. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, dėkite į kepimo formą, truputėlį užkelkite tešlos kraštelius.
  10. Dėkite varškės įdarą (dėjau negailėdama, kad sluoksnis būtų storesnis).
  11. Kepkite 40-45 minutes, 200 laipsnių orkaitėje.
  12. Išėmus pertepiau juodųjų serbentų tyre.
  13. Ant viršaus atsargiai su valgomuoju šaukštu sudėkite suplaktus baltymus ir šaukite atgal į orkaitę (max 10 minučių, kol baltymai paruduos).
  14. Leiskite atvėsti ir žiūrėkite, kaip jūsų tortas pasipuošia gintariukais.

DAR DAUGIAU SKANIŲ ? IDĖJŲ – FB SVEČIUOSEPASGODĄ


Populiarūs straipsniai