Vištienos pyragas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Vištienos pyragas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Sluoksniuota bemielė tešla
     250 g
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Cukinijos
     300 g
  • viščiukų broilerių filė
     500 g
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Mocarela sūris
     125 g
  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Pienas
     2.5 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.5 šaukštas (-ai)

Ingredientai patiekimui:

  • Salotos
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros.

Sluoksniuotą bemielę tešlą klokite į 24 cm skersmens pyrago skardą (6 porcijoms). Tešlą prabadykite šakute. Kepkite ant orkaitės vidurinio bėgelio apie 10 minučių.

Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 175 ° C.

Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Cukiniją nulupkite ir supjaustykite maždaug 2x2 cm dydžio kubeliais.

Keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus, česnakus, cukinijas ir vištieną maždaug 5 minutes. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais.

Pilkite pakepintą vištieną ir daržoves ant iškepusios tešlos. Susmulkinkite mocarelos sūrį ir sudėkite ant įdaro.

Išplakite kiaušinius ir pieną. Plakinį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Supilkite pieno plakinį ant paruošto įdaro. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite ant vidurinio bėgelio maždaug 30 minučių.

Patiekite pyragą su mėgstamomis salotomis.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis