Vištienos guliašas

  • Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis
Vištienos guliašas

Ingredientai

Ingredientai

  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • bulvės
     400 g
  • paprika
     2 vnt.
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • pomidorų pasta
     2 šaukštas (-ai)
  • trinti pomidorai
     500 g
  • vištienos sultinio
     7 stiklinė (-ės)
  • susmulkintos vištienos filė
     600 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • šviežios petražolės
     0.5 ryšulėlis (-iai)
  • grietinė
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite ir supjaustykite svogūną, česnaką. Bulves nulupkite ir supjaustykite 1 cm storio kubeliais. Išimkite iš paprikų sėklas ir susmulkinkite.

Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus. Pakepkite svogūną ir česnaką, suberkite kuminą. Įmaišykite pomidorų pastą ir viską keletą minučių pakepkite. Supilkite sutrintus pomidorus ir viską užvirkite.

Sudėkite bulves ir pamaišykite.

Pakepkite smulkintą vištienos filė keptuvėje ir kartu su paprikomis sudėkite į puodą. Viską virkite apie 6 min. Pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekdami įdėkite grietinės ir apibarstykite petražolėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas