Viščiukų šlaunelių šašlykas, marinuotas su jogurtu

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukų šlaunelių mėsa
     500 g

Marinatui:

  • natūralus jogurtas
     100 g
  • citrina
     0,5 vnt.
  • mėta (sukapota)
     6 šakelė (-ės)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • kario milteliai
     1,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • garstyčių milteliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • ciberžolė
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas kardamonas
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasiruoškite marinatą. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite visus išvardytus produktus. Viščiuko šlaunelių mėsą sudėkite į marinatą, pamaišykite ir padėkite šaltai mažiausiai 1–2 valandoms.

Paruoškite grilį. Ant vidutinės kaitros dėkite marinuotą viščiukų šlaunelių mėsą ir kepkite kartkartėmis pavartydami. Kepkite apie 12–15 minučių. 

Prie viščiukų šlaunelių šašlyko garnyrui tinka ryžiai, įvairios gaivios salotos ir kepti ant grotelių vaisiai.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!