Velykų migdoliniai sausainiai („macarons“)

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • migdolų
     100 g
  • „Dansukker“ cukraus miltelių
     300 ml
  • kiaušinių baltymų
     3 vnt.
  • „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
     50 ml
  • geltonų maistinių dažų
     

Glajui reikės:

  • natūralaus skonio tepamojo varškės sūrio „Philadelphia“
     100 g
  • „Dansukker“ cukraus miltelių
     100 ml
  • šafrano
     0.5 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 20 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis tradicinis prancūzų konditerijos šedevras iš migdolų nėra taip sunkiai pagaminamas, kaip yra manoma. Jums tereikia šiek tiek kantrybės ir šiais nuostabiais sausainiais mėgausites savo namuose.

Migdolus apvirkite, nulupkite odelę ir sumalkite.

 

Sumaišykite migdolų miltus su cukraus milteliais.

Kiaušinių baltymus valandą palaikykite kambario temperatūroje, tada išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Supilkite cukrų, išsukite morenginę masę ir atsargiai įmaišykite į migdolų ir cukraus miltelių masę.

Šaukštu arba konditeriniu švirkštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Turėtumėte pagaminti apie 40 migdolinių sausainių. Palikite stovėti 15 min., tada kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 150 °C temperatūroje maždaug 12–15 min.

Kepimo popierių su sausainiais išimkite iš kepimo skardos, padėkite ant grotelių ir palikite sausainius atvėsti.

Sumaišykite visus glajui skirtus produktus. Ant vienos sausainio pusės užtepkite glajaus ir ant viršaus uždėkite kitą sausainį. Kepinius laikykite vėsioje vietoje.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Imbieriniai sausainiai

2h 50min • Lengvas

Čederio sausainiai

40min • Lengvas
Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.