Šiltos kopūstų salotos su spanguolių padažu ir pakepintais migdolais

  • Paruošimas 35min ,  Gaminimas 10min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • šaldytų spanguolių
     190 g
  • raudonųjų kopūstų
     500 g
  • briuselinių kopūstų
     15 vnt.
  • apelsino
     1 vnt.
  • skysto medaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • raudonojo vyno acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • aliejaus
     50 ml
  • druskos ir pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • sveikų lukštentų migdolų
     90 g
  • šviežių petražolių
     1 ryšulėlis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Atšildykite spanguoles.

Puode užvirkite 3 litrus vandens.

Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite raudonuosius ir briuselinius kopūstus. Įdėkite kopūstus į koštuvą. Ant kopūstų užpilkite verdantį vandenį, pasiskirstykite vandenį per visus kopūstus. Palikite juos kelioms minutėms. Nuskalaukite kopūstus po šaltu vandeniu ir išspauskite visą vandenį.

Nulupkite apelsiną ir išspauskite jo sultis. Sumaišykite spanguoles, apelsinų sultis ir žievę, medų, actą ir aliejų, kad gautųsi padažas. Sudėkite kopūstus į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite kopūstus į dubenėlį arba lėkštę.

Pakepinkite migdolus sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ir sukapokite stambiai. Supjaustykite petražoles, pabarstykite jomis ir migdolais kopūstus.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.