
Šiltos kopūstų salotos su spanguolių padažu ir pakepintais migdolais
-
Paruošimas 35min , Gaminimas 10min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
šaldytų spanguolių190 g
-
raudonųjų kopūstų500 g
-
briuselinių kopūstų15 vnt.
-
apelsino1 vnt.
-
skysto medaus2 valg. šaukštas (-ai)
-
raudonojo vyno acto1 valg. šaukštas (-ai)
-
aliejaus50 ml
-
druskos ir pipirų1 žiupsnelis (-iai)
-
sveikų lukštentų migdolų90 g
-
šviežių petražolių1 ryšulėlis (-iai)
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Atšildykite spanguoles.
Puode užvirkite 3 litrus vandens.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite raudonuosius ir briuselinius kopūstus. Įdėkite kopūstus į koštuvą. Ant kopūstų užpilkite verdantį vandenį, pasiskirstykite vandenį per visus kopūstus. Palikite juos kelioms minutėms. Nuskalaukite kopūstus po šaltu vandeniu ir išspauskite visą vandenį.
Nulupkite apelsiną ir išspauskite jo sultis. Sumaišykite spanguoles, apelsinų sultis ir žievę, medų, actą ir aliejų, kad gautųsi padažas. Sudėkite kopūstus į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite kopūstus į dubenėlį arba lėkštę.
Pakepinkite migdolus sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ir sukapokite stambiai. Supjaustykite petražoles, pabarstykite jomis ir migdolais kopūstus.