Šiltos kopūstų salotos su spanguolių padažu ir pakepintais migdolais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Šiltos kopūstų salotos su spanguolių padažu ir pakepintais migdolais

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • šaldytos spanguolės
     190 g
  • raudonasis kopūstas
     500 g
  • briuselio kopūstai
      15 vnt.
  • apelsinas
     1 vnt.
  • skystas medus
     2 šaukštas (-ai)
  • raudonojo vyno actas
     1 šaukštas (-ai)
  • aliejus
     50 ml
  • druska ir pipirai
     1 žiupsnelis
  • gliaudyti migdolai
     90 g
  • petražolės
      ryšulėlis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Atšildykite spanguoles.

Puode užvirkite 3 litrus vandens.

Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite raudonuosius ir briuselio kopūstus. Įdėkite kopūstus į koštuvą. Ant kopūstų užpilkite verdantį vandenį, pasiskirstykite vandenį per visus kopūstus. Palikite juos kelioms minutėms. Nuskalaukite kopūstus po šaltu vandeniu ir išspauskite visą vandenį.

Nulupkite apelsiną ir išspauskite jo sultis. Sumaišykite spanguoles, apelsinų sultis ir žievę, medų, actą ir aliejų, kad gautųsi padažas. Sudėkite kopūstus į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite kopūstus į dubenėlį arba lėkštę.

Pakepinkite migdolus sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ir sukapokite stambiai. Supjaustykite petražoles, pabarstykite jomis ir migdolais kopūstus.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas