
Plovas su vištiena ir razinomis
-
Paruošimas 30min , Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
„Basmati“ ryžiai800 g
-
viščiukų broilerių vidinė filė1 kg
-
ghi sviestas4 valg. šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
morkos2 vnt.
-
razinos100 g
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
raugerškio uogos1 valg. šaukštas (-ai)
-
plovo prieskoniai1 valg. šaukštas (-ai)
-
kario prieskoniai2 arbat. šaukštelis (-iai)
-
ciberžolė1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
cinamonas1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
kalendra20 g
-
migdolų drožlėspatiekiant
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuo viščiukų broilerių vidinės filė gabaliukų nupjaukite kietas baltas gyslas. Filė gabaliukus galite perpjauti pusiau, bet nebūtinai.
Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite burokine tarka. Ketinėje keptuvėje arba kazane pakaitinkite aliejų. Į keptuvę sudėkite vištieną ir, retsykiais pamaišydami, kepkite 5 min. arba kol vištiena paruduos. Išimkite vištieną ir į keptuvę suberkite svogūnus, juos pake - pinkite 2 min., tada suverskite tarkuotas morkas. Kepkite 2 min., tuomet į keptuvę vėl sudėkite vištieną.
Suberkite razinas, karį, raugerškio uogas, ciberžolę ir cinamoną, viską gerai išmaišykite. Suverskite gerai perplautus ryžius ir įpilkite vandens, kad juos ap - semtų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite ir virkite 15–20 minučių, kol ryžiai suminkštės ir sugers visą skystį.
Patiekdami plovą ant viršaus užbars - tykite paskrudintų migdolų drožlių.