Paltuso sevičė (ceviche)

  • Gaminimas 1h 30min
  • Sudėtingas
Paltuso sevičė (ceviche)

Ingredientai

  • juodasis paltusas
     1 kg
  • pomidoras
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • kalendra
     10 g
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • citrina
     1 vnt.
  • Sriracha padažas
      pagal skonį
  • didelis avokadas
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 14 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Žuvį nuplaukite, nusausinkite, žuvies mėsą atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite mažais kubeliais.
Raudonąjį svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite, pomidorą supjaustykite kubeliais.

Dubenyje sumaišykite supjaustytą žuvų filė, daržoves, įberkite kapotų kalendrų, pašlakstykite žaliosios citrinos ir citrinos sultimis, paskaninkite druska ir pipirais. Pašlakstykite „Sriracha“ padažu. Žuvį palikite 1–1,5 valandos pasimarinuo-ti.

Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kaulą, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite žaliosios citrinos ir citrinos sultimis ir išmaišykite.
Į taureles dėkite avokado, paruoštos žuvies, papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais.

Panašūs receptai