Paltuso sevičė (ceviche)
-
Gaminimas 1h 30min
-
Sudėtingas

Ingredientai
-
juodasis paltusas1 kg
-
pomidoras1 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
kalendra10 g
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
žalioji citrina1 vnt.
-
citrina1 vnt.
-
Sriracha padažaspagal skonį
-
didelis avokadas1 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 14 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Žuvį nuplaukite, nusausinkite, žuvies mėsą atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite mažais kubeliais.
Raudonąjį svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite, pomidorą supjaustykite kubeliais.
Dubenyje sumaišykite supjaustytą žuvų filė, daržoves, įberkite kapotų kalendrų, pašlakstykite žaliosios citrinos ir citrinos sultimis, paskaninkite druska ir pipirais. Pašlakstykite „Sriracha“ padažu. Žuvį palikite 1–1,5 valandos pasimarinuo-ti.