Mėlynųjų bulvių salotos su greipfrutais ir šparagais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • mėlynosios bulvės
     500 g
  • mažieji smidrai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • raudonieji greipfrutai
     2 vnt.
  • kaparėliai
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinos
     0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     8 arbat. šaukštelis (-iai)
  • klevų arba agavų sirupas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska, pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasiruoškite du puodus. Vieną su labai šaltu vandeniu, o kitą dėkite su vandeniu ant kaitvietės ir užvirkite. Į verdantį vandenį sudėkite mažuosius smidrus ir virkite apie 3 min. Išvirtus smidrus perdėkite į šaltą vandenį kelioms sekundėms, ištraukite ir nusausinkite.

Nuskustas bulves virkite pasūdytame vandenyje apie 15–20 min. (priklauso nuo bulvių dydžio), kol suminkštės. 

Greipfrutus nulupkite. 1,5 greipfruto supjaustykite kubeliais, iš likusios pusės vaisiaus išspauskite sultis. 

Į lėkštes tolygiai išdėliokite supjaustytas kubeliais bulves, smidrus, greipfrutą, kaparėlius. 

 Mažame dubenėlyje suplakite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sirupą, greipfruto sultis, druską ir paprikos miltelius.

 Pagamintu padažu pagardinkte salotas.
 

Patarimas: Galite improvizuoti su salotų skoniais. Smidrus pakeisti ankštinėmis pupelėmis, o greipfrutus – raudonaisiais apelsinais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.