Kepta antis, įdaryta vaisiais ir daržovėmis

  • Paruošimas 12h 15min ,  Gaminimas 1h
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • sveriančios anties
     3 kg
  • džiovintų obuolių
     100 g
  • svogūnų
     4 vnt.
  • mairūnų
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • konservuotų ananasų
     300 g
  • raudonojo vyno
     275 ml
  • vandens
     525 ml
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ši sultinga bei skoniu išsiskirianti antis, nudžiugins visus prie jūsų šventinio stalo. Paruošti gana lengva, o rezultatas tikrai nustebins!

Ananasus nuvarvinkite ir supjaustykite pusės centimetro dydžio kubeliais. Jei reikia, pasmulkinkite džiovintus obuolius. Svogūnus suraikykite griežinėliais. Vaisius sumaišykite su svogūnais, berkite mairūną ir laikykite 12 val.

Išplaukite antį, kaklą ir sparnų galus nupjaukite. Anties vidų ir išorę įtrinkite druska, pipirais, prikimškite įdaro ir užsiūkite. Į kepimo formą įpilkite 300 ml vandens ir įdėkite paukštį. Šaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite pusantros valandos, tada apverskite, pilkite 125 ml vandens ir kepkite dar valandą.

Paruoškite padažo: kepimo metu išsiskyrusias sultis perkoškite, įpilkite 100 ml vandens, 275 ml raudonojo vyno ir užvirkite, įberkite pipirų, jei reikia – druskos, pilkite į padažinę ir patiekite prie keptos anties.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.