Kamamberas su karamelizuotais obuoliais ir svogūnais
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
sūris „Camembert“500 g
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
valgomieji svogūnėliai (shallot)200 g
-
Fasuotas čiobrelis1 vnt.
-
obuoliai4 vnt.
-
medus4 šaukštas (-ai)
-
sviestas5 šaukštas (-ai)
-
brendis40 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
juoda duona su sėklomispatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite skiltelėmis.
Keptuvę įkaitinkite, sudėkite 3 šaukštus medaus, obuolius. Pakaitinkite, kol obuoliai ims karamelizuotis, tada įdėkite 2 šaukštus sviesto. Kai sviestas ištirps, supilkite brendį ir pakaitinkite.
Valgomuosius svogūnėlius ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite šiaudeliais. Keptuvę įkaitinkite, išlydykite 3 šaukštus sviesto, suberkite valgomuosius svogūnėlius, česnakus, sukapotą čiobrelio šakelę, pakepkite, kol svogūnėliai suminkštės. Įdėkite 1 šaukštą medaus, paskaninkite druska ir pipirais.
Kamamberą dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite, kol pradės lydytis.
Ant duonos riekelių dėkite sūrio griežinėlių, keptų obuolių, svogūnų.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.