Privatumo politika darbuotojų atrankai

Mes rūpinamės Jūsų privatumo apsauga

Jūsų pasitikėjimas mums yra labai svarbus. Mes siekiame, kad visada, kai pateikiate mums savo asmens duomenis, jūs jaustumėtės saugiai. Asmens duomenys – tai visa informacija, pagal kurią galima nustatyti asmens tapatybę.

Mes imamės atitinkamų priemonių siekdami užtikrinti, kad jūsų asmens duomenys pas mus visuomet būtų saugūs, ir kad jūsų asmens duomenų tvarkymas atitiktų dabartinius asmens duomenų apsaugos įstatymus, mūsų vidaus politikas, gaires bei tvarkas. Mes paskyrėme duomenų apsaugos pareigūną, kurio užduotis – stebėti, ar mes laikomės minėtų įstatymų, gairių ir taisyklių.

Mums labai svarbu, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi skaidriai. Todėl šiame informaciniame pranešime išdėstėme, kaip ir kur tvarkome jūsų asmens duomenis, kuriuos gauname ryšium su darbuotojų ir praktikantų atrankos procesu.

  • Kokių kategorijų asmens duomenis mes renkame ir kodėl?
    • Jūsų pareiga – pateikti tik galiojančius ir nesuklastotus asmens duomenis bei tik tokius duomenis, kurie yra tinkami ir būtini šiame informaciniame pranešime nurodytiems tikslams pasiekti

      Kai kuriais atvejais – priklausomai nuo laisvos darbo vietos ar praktikos vietos rūšies – mes galime paprašyti, kad jūs pateiktumėte papildomą informaciją, pavyzdžiui, informaciją apie tai, ar turite vairuotojo pažymėjimą. Jei pateiksite informaciją, kuri darbuotojų ar praktikantų atrankos procese bus nereikalinga, į ją nekreipsime dėmesio.

      Jei jūs nesutiksite, kad jūsų arba asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenys būtų tvarkomi taip, kaip aprašyta šiame informaciniame pranešime, darbuotojų ar praktikantų atrankos metu paraiška įsidarbinti ar atlikti praktiką nebus vertinama.

      Pateikti savo paraišką įsidarbinti, sukurti savo paskyrą „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“ ir pasinaudoti šiame informaciniame pranešime nurodytomis teisėmis jūs galite tuo atveju, jei esate ne jaunesnis kaip 18 metų amžiaus. Jaunesniems nei 18 metų amžiaus asmenims atstovauja jų teisėti globėjai

    • Paraiškos įsidarbinti vertinimas atrankos procese

      Siekdami atrankos procese įvertinti jūsų arba asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, paraišką įsidarbinti, jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenis mes tvarkome tada:

      - jei jūs teikiate paraišką įsidarbinti konkrečioje laisvoje darbo vietoje;

      - jei jūs pateikiate paraišką įsidarbinti ir (arba) savo paskyroje „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“ nurodėte, kad pageidaujate, jog su jumis būtų susisiekta tada, kai atsiras kitų laisvų darbo vietų;

      - jei su jumis susisiekėme todėl, kad bendradarbiaujame su atrankas vykdančia įmone, arba todėl, kad atsižvelgėme į profesinės srities informaciją, kurią jūs pateikėte plačiai naudojamuose ir (arba) viešuose karjeros portaluose arba duomenų bazėse, tokiose kaip „LinkedIn“, „CV-Online“, arba vadovaudamiesi jūsų draugo ar pažįstamo rekomendacija;

      - jei paraišką įsidarbinti gavome iš Lietuvos darbo biržos su kuria bendradarbiaujame, pavyzdžiui, kartu įgyvendindami ES finansuojamą projektą, kuriam vadovauja Lietuvos darbo birža.

       

      Asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Saugojimo laikotarpis
      - Jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, vardas ir pavardė;

      - kontaktiniai duomenys;

      - išsilavinimas (įskaitant mokymo kursus ir pažymėjimus);

      - profesinė patirtis;

      - kalbų mokėjimo įgūdžiai;

      - IT naudojimo įgūdžiai;

      - rekomendacijos;

      - pageidaujamos laisvos darbo vietos;

      - kiti įgūdžiai pagal laisvos darbo vietos, kurioje norite įsidarbinti, reikalavimus.

      Jūsų sutikimas ir mūsų teisėtas interesas užtikrinti mūsų bendrovės veiklą. Ne ilgiau kaip 6 (šešis) mėnesius nuo pareiškėjo asmens duomenų pateikimo arba gavimo dienos.
    • Paraiškos atlikti praktiką vertinimas praktikantų atrankos procese

      Siekdami praktikantų atrankos procese įvertinti jūsų arba asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, paraišką atlikti praktiką, jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenis mes tvarkome tada:
      - jei jūs pateikiate paraišką atlikti praktiką konkrečioje laisvoje praktikos vietoje;
      - jei jūs pateikiate paraišką nurodydami, jog pageidaujate, kad su jumis būtų susisiekta dėl kitų mūsų siūlomų laisvų praktikos vietų;
      - jei paraišką atlikti praktiką gavome iš švietimo įstaigos ar organizacijos, kuri skatina švietimą, mūsų bendradarbiavimo kontekste, pavyzdžiui, vykdant ES finansuojamą projektą, kuriam vadovauja Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija;
      - jei su jumis arba asmeniu, kurios teisėtas globėjas esate jūs, mes susisiekėme atsižvelgę į profesinę informaciją, pateiktą plačiai naudojamuose ir (arba) viešuose karjeros portaluose ar duomenų bazėse, tokiose kaip Karjera.lt.

       

      Asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Saugojimo laikotarpis
      - Jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, vardas ir pavardė;
      - kontaktiniai duomenys;
      - informacija apie kvalifikaciją, kurią įgysite;
      - praktikos laikotarpis;
      - praktinio mokymo reikalavimai pagal praktiką, kurią pageidaujate atlikti.
      Jūsų sutikimas. Ne ilgiau kaip 1 (vieną) mėnesį nuo praktikantų parinkimo proceso pabaigos, t. y. arba praktikos sutarties pasirašymo, arba mūsų sprendimo atsisakyti priimti atlikti praktiką dienos.
    • Jūsų asmeninės paskyros „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“ sukūrimas ir administravimas

      Jūsų asmens duomenis mes tvarkome siekdami suteikti jums galimybes mūsų interneto svetainėje sukurti savo asmeninę paskyrą „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“ ir naudodamiesi profilyje išsaugota informacija, teikti paraišką įsidarbinti laisvoje darbo vietoje arba gauti informaciją apie naujas laisvas darbo vietas jus dominančioje srityje.

      Savo asmeninę paskyrą „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“ galite sukurti tik tada, jei esate ne jaunesnis kaip 18 metų amžiaus. Nei jaunesni kaip 18 metų amžiaus asmenys, nei jų teisėti globėjai tokios paskyros kurti negali.

       

      Asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Saugojimo laikotarpis
      - Jūsų naudotojo vardas ir slaptažodis;
      - prisijungimo prie sistemos duomenys;
      - informacija, kurią jūs įvedėte įsidarbinimo tikslu (žr. aukščiau).
      Jūsų sutikimas. Ne ilgiau kaip 6 (šešis) mėnesius nuo profilio sukūrimo dienos.
    • Su pareiškėju susijusių rekomendacijų (jo charakteristikų) rinkimas ir vertinimas

      Jūsų asmens duomenis mes tvarkome siekdami atrankos metu surinkti ir įvertinti su pareiškėju susijusias rekomendacijas (jo charakteristikas), jei pareiškėjas nurodė, kad jūs galite pateikti rekomendaciją (charakteristiką).

      Jei pareiškėjas anksčiau dirbo mūsų bendrovėse, tokiu atveju mes prašysime, kad rekomendacijas (charakteristikas) pateiktų ir buvę pareiškėjo bendradarbiai.

      Asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Saugojimo laikotarpis
      - Informacija apie patirtį;
      - informacija apie veiklos rezultatus;
      - charakteristikos.
      Pareiškėjo ir jūsų sutikimas Tiek pat laiko, kiek saugojame pareiškėjo asmens duomenis
    • Teisinių reikalavimų valdymas

      Gali būti, kad siekdami pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus mes tvarkysime tokius jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenis, į kuriuos buvo atsižvelgta vertinant kandidatus darbuotojų ar praktikantų atrankos procese.

      Asmens duomenų kategorijos Teisinis pagrindas Saugojimo laikotarpis

      Asmens duomenys, kuriuos apie jus ir (arba) asmenį, kurio teisėtas globėjas esate jūs, mes jau turime:

      - jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, vardas ir pavardė;
      - kontaktiniai duomenys;
      - išsilavinimas (įskaitant mokymo kursus ir pažymėjimus);
      - profesinė patirtis;
      - kalbų mokėjimo įgūdžiai;
      - IT naudojimo įgūdžiai;
      - rekomendacijos;
      - kiti įgūdžiai pagal laisvos darbo vietos, kurioje norite įsidarbinti, reikalavimus;
      - mūsų pastabos, kurias pasižymėjome interviu metu, ir kiti atrankos procese parengti dokumentai.

      Mūsų teisėtas interesas Kol bus baigtas atitinkamas tyrimas ir išspręstas teisinis reikalavimas.

       

  • Kokie yra šaltiniai, iš kurių mes renkame asmens duomenis?
    • Jūs pats

      Mes renkame tuos asmens duomenis, kuriuos jūs mums pateikėte apie save ir (arba) asmenį, kurio teisėtas globėjas esate jūs, pavyzdžiui, pateikdami savo paraišką įsidarbinti ir (arba) juos nurodydami paskyroje „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“, taip pat tuomet, kai kreipiatės į mus ir pan.

    • Kiti šaltiniai

      Jūsų asmens duomenis mes galime paimti iš atranką atliekančios įmonės, iš karjeros portalų ar duomenų bazių, tokių kaip „LinkedIn“, CV-Online“, iš jūsų draugo ar pažįstamo, kuris jus rekomendavo kaip kandidatą, arba iš įdarbinimo agentūros, švietimo įstaigos ar organizacijos, kuri skatina švietimą.

      Jūsų asmens duomenis mes galime rinkti iš rekomendacijų (charakteristikų) teikėjų, kuriuos nurodėte atrankos proceso metu.

  • Asmens duomenų perdavimas kitiems
    • Paslaugų tiekėjai

      Siekdami įvykdyti savo įsipareigojimus jūsų atžvilgiu, jūsų asmens duomenis mes perduodame įmonėms, kurios mums teikia paslaugas, pavyzdžiui, atrankas vykdančioms įmonėms. Tokios įmonės jūsų asmens duomenis gali tvarkyti tik pagal mūsų nurodymus ir niekada negali jų naudoti kitais tikslais. Be to, tiek pagal įstatymus, tiek ir pagal mūsų bendradarbiavimo sutartį reikalaujama, kad šios įmonės užtikrintų jūsų asmens duomenų apsaugą.

    • Įmonių grupės bendrovės

      Jei jūsų paraiška įsidarbinti ir (arba) atlikti praktiką yra susijusi su kita (-omis) „Rimi Baltic Group“ bendrove (-ėmis), gali būti, kad jūsų asmens duomenis perduosime atitinkamoms „Rimi Baltic Group“ bendrovėms.

    • Teisėsaugos institucijos, valstybės ir vietos valdžios įstaigos

      Siekdami įvykdyti savo teisines prievoles, taip pat teisėsaugos institucijoms, valstybės ir vietos valdžios įstaigoms pareikalavus, mes galime joms perduoti jūsų asmens duomenis. Be to, perduoti jūsų asmens duomenis teisėsaugos institucijoms, valstybės ir vietos valdžios įstaigoms mes galime ir siekdami savo teisėto intereso pareikšti, vykdyti bei ginti teisinius reikalavimus.

  • Kur vyksta Jūsų asmens duomenų tvarkymas?

      Visada siekiame, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi ES ir EEE valstybėse. Jūsų asmens duomenys nėra nei perduodami, nei tvarkomi šalyse, kurios nėra ES ir EEE valstybės.

  • Kiek laiko saugomi mano asmens duomenys?

      Gauti ryšium su atranka:
      Ne ilgiau kaip 6 (šešis) mėnesius nuo pareiškėjo asmens duomenų pateikimo arba gavimo datos.

      Paskyroje „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“ esantys duomenys:
      Ne ilgiau kaip 6 (šešis) mėnesius nuo profilio sukūrimo dienos.

      Praktikos atveju:
      Ne ilgiau kaip 1 (vieną) mėnesį nuo praktikantų atrankos proceso pabaigos, t. y. arba praktikos sutarties pasirašymo, arba mūsų sprendimo atsisakyti priimti atlikti praktiką dienos.

      Tuo atveju, jei buvo teisinis reikalavimas, jūsų arba asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenys bus saugojami tol, kol bus užbaigtas atitinkamas tyrimas ir išspręstas teisinis reikalavimas.

       

  • Jūsų teisės

      Duomenų apsaugos įstatymai jums suteikia keletą teisių, susijusių su jūsų asmens duomenų tvarkymu.

    • Teisė susipažinti su asmens duomenimis

      Jūs turite teisę pareikalauti, kad mes patvirtintume, ar tvarkome su jumis ir (arba) su asmeniu, kurio teisėtas globėjas esate jūs, susijusius asmens duomenis, ir tokiais atvejais paprašyti, kad leistume susipažinti su tais jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenimis, kuriuos mes tvarkome. Jei turite paskyrą „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“, galite bet kuriuo metu prie jos prisijungti ir pamatyti, kokią informaciją turime apie jus, pavyzdžiui, vardą, pavardę, kontaktinę informaciją ir pan. Norėdami pasinaudoti šia teise, pateikite prašymą raštu mums arba mūsų duomenų apsaugos pareigūnui.

    • Teisė reikalauti ištaisyti asmens duomenis

      Be to, jei esate tos nuomonės, kad informacija apie jus arba asmenį, kurio teisėtas globėjas esate jūs, yra netiksli arba neišsami, jūs turite teisę pareikalauti, kad būtų leista jums patiems ją ištaisyti, arba galite paprašyti, kad ištaisytume mes. Jei turite paskyrą „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“, tam tikrą su jumis susijusią informaciją galite ištaisyti prisijungę prie šios paskyros. Norėdami pasinaudoti šia teise, pateikite prašymą raštu mums arba mūsų duomenų apsaugos pareigūnui.

    • Teisė atšaukti savo sutikimą

      Tiek, kiek jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenis mes tvarkome remdamiesi jūsų sutikimu, jūs turite teisę bet kada atšaukti savo sutikimą tvarkyti asmens duomenis. Norėdami pasinaudoti šia teise, pateikite prašymą raštu mums arba mūsų duomenų apsaugos pareigūnui.

  • Jūsų papildomos teisės po 2018-05-25

      Nuo 2018 m. gegužės 25 d. jūs turėsite ir tokias toliau nurodytas teises.

    • Teisė nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys, kai jų tvarkymo pagrindas yra teisėti interesai

      Jūs turite teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenys tais atvejais, kai jų tvarkymo pagrindas yra mūsų teisėti interesai, tačiau jei turėsime įtikinamų priežasčių, kad juos reikia tvarkyti, asmens duomenis mes tvarkysime nepaisydami jūsų nesutikimo. Norėdami pasinaudoti minėta teise, pateikite prašymą raštu mums arba mūsų duomenų apsaugos pareigūnui.

    • Teisė reikalauti ištrinti asmens duomenis

      Esant tam tikroms aplinkybėms, jūs turite teisę pareikalauti, kad mes pašalintume jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenis. Tačiau ši nuostata netaikoma, jei mūsų reikalaujama tuos duomenis laikyti. Jei turite paskyrą „Jūsų „Rimi“ karjeros profilis“, savo duomenis ir profilį galite ištrinti prisijungę prie tos paskyros. Norėdami pasinaudoti minėta teise, pateikite prašymą raštu mums arba mūsų duomenų apsaugos pareigūnui.

    • Duomenų tvarkymo apribojimas

      Esant tam tikroms aplinkybėms, jūs turite teisę apriboti jūsų ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenų tvarkymą. Norėdami pasinaudoti šia teise, pateikite prašymą raštu mums arba mūsų duomenų apsaugos pareigūnui.

    • Duomenų perkeliamumas

      Galiausiai jūs turite teisę gauti arba perduoti savo ir (arba) asmens, kurio teisėtas globėjas esate jūs, asmens duomenis kitam duomenų valdytojui (teisė į duomenų perkeliamumą). Ši teisė apima tik tuos duomenis, kurie mums buvo pateikti remiantis jūsų sutikimu arba pagal sutartį, ir jei duomenys yra tvarkomi automatizuotomis priemonėmis. Norėdami pasinaudoti šia teise, pateikite prašymą raštu mums arba mūsų duomenų apsaugos pareigūnui.

  • Kur kreiptis, jei kilo klausimų?

      Jei jums kilo kokių nors klausimų dėl jūsų asmens duomenų tvarkymo, kviečiame nesivaržyti ir kreiptis į mus. Jei gautas atsakymas jūsų netenkintų, jūs turite teisę pasiskųsti Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

    • Bendrovės, atsakingos už jūsų asmens duomenų tvarkymą, kontaktiniai duomenys

      Jei atrankos procesas yra susijęs su laisvomis darbo ar praktikos vietomis UAB „Rimi Lietuva“:

      UAB „Rimi Lietuva“, įmonės kodas 123715317,
      Juridinis adresas: Kedrų g. 4, Vilnius, Lietuva, LT- 03116
      Telefonas: +370 5 2461057
      El. paštas: info.lt@rimibaltic.com

       

      Jei atrankos procesas susijęs su laisvomis darbo ar praktikos vietomis „SIA Rimi Baltic“:

      „SIA Rimi Baltic“, įmonės kodas 40003592957
      Juridinis adresas: A. Deglava iela 161, Ryga, Latvija LV-1021
      Telefonas: +371 67045409
      El. paštas: info.lv@rimibaltic.com

    • Duomenų apsaugos pareigūno kontaktiniai duomenys

      El. paštas: RimiDPO@rimibaltic.com
      Į mūsų duomenų apsaugos pareigūną galite kreiptis ir aukščiau nurodytu adresu nusiųsdami mums laišką, kurį adresuokite duomenų apsaugos pareigūnui

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.