„Rimi“ savo produkcijoje hidrintų riebalų atsisako iš anksto

2017 m. Spalis 30 d.

Spalio pabaigoje LR Sveikatos apsaugos ministerija pritarė Europos Sąjungos siūlymui riboti hidrintų, kitaip – trans-riebalų kiekį maisto produktuose.

Naujame reikalavime numatoma, kad nuo 2019 m. lapkričio 1 d. Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose turės būti ne daugiau kaip 2 gramai trans-riebalų 100 gramų bendro riebalų kiekio. Šis reikalavimas netaikomas gyvūninės kilmės riebalams ir maisto produktams, kuriuose trans-riebalai susidaro ir egzistuoja natūraliai.

„Hidrintų riebalų šiuo metu ir taip nėra mūsų privačios etiketės produktuose. Taip pat, mūsų „Rinkis sveikiau“ ženklu pažymėtiems produktams nuo pat projekto starto – praėjusių metų spalio taikomas reikalavimas draudžiantis trans-riebalus kaip sudedamąją dalį“, - sako „Rimi Lietuva“ Viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

Pasak jos, „Rimi“ gamybos produktuose trans-riebalai iki naujame reguliavime numatytos normos bus sumažinti greičiau nei tai taps privaloma.

„Nuo šių metų pradžios pradėjome vertinti turimą asortimentą ir mūsų gaminamiems produktams buvo sukurti specialūs reikalavimai. Taip pat buvo sudarytas veiksmų planas, kuriuo vadovaujantis trans-riebalų kiekis „Rimi“ gaminamuose produktuose iki 2 g/100 g bus sumažintas nuo 2018 metų antrojo ketvirčio“, - teigia „Rimi Lietuva“ atstovė.

Trans-riebalų kiekio reglamentavimas ir ribojimas maisto produktuose gali padėti sumažinti padidėjusią riziką vystytis lėtinėms neinfekcinėms ligoms bei sumažinti sveikatos netolygumus, susijusius su mityba. Remiantis įvairių tyrimų duomenimis, šie riebalai turi neigiamą poveikį sveikatai ir gali didinti širdies ir kraujagyslių ligų, tokių kaip išeminė širdies liga ar miokardo infarktas, vėžio, cukrinio diabeto bei nutukimo riziką, taip pat gali turėti žalingą poveikį nėštumui bei vaisiaus vystymuisi.


Populiarūs straipsniai