Patiekalas dviems vos už eurą: pasigaminkite gardžias vegetariškas makaronų salotas

2022 m. Vasaris 08 d.
Nors vegetariška ar veganiška mityba palankiai vertinama tiek dėl naudos sveikatai, tiek dėl draugiškumo aplinkai, daliai žmonių į racioną įtraukti daugiau augalinių patiekalų vis dar atrodo per daug sudėtinga ar net brangu.

Vis dėlto, jau ne vienerius metus taip besimaitinanti tinklaraštininkė Simona Cymbaliukaitė tikina, kad vegetariški patiekalai yra tokie pat skanūs  ir tikrai neištuština piniginės. Pasitelkdama prekybos tinklo „Rimi“  linijos „Basic“ produktus, ji dalijasi itin paprastu makaronų salotų receptu.

„Kai kam nors pasakau, kad esu vegetarė ir renkuosi natūralesnius produktus, vis dar tenka dažnai išgirsti, kad sveika, vegetariška ar veganiška mityba yra brangi ir nuobodi. Vis dėlto, gerai atsirinkus, kokius produktus dėti į pirkinių krepšelį ir žinant, kaip juos pagaminti, sveikesnė vegetariška ar veganiška mityba gali būti tokia pati nebrangi ir skani! Be to, tai, kad pigesni produktai bus prastesnės kokybės – taip pat mitas, o puikias makaronų salotas su „Rimi Basic“ produktais galima pasigaminti vos už kiek daugiau nei eurą“, – tikina Simona ir kviečia išbandyti naujus skonius.

Simonos Cymbaliukaitės makaronų salotų receptas

MAKARONŲ SALOTOS

(2 porcijoms):

160 g  „Rimi Basic“ sausų makaronų

150 g „Rimi Basic“ konservuotų kukurūzų

5-6  „Rimi Basic“ marinuotų pievagrybių

2 morkų

3 v. š. bet kokio aliejaus kepimui + 3 v. š.alyvuogių aliejaus

Poros riekelių „Rimi Basic“ sūrio

 

Gaminimas:

1. Makaronus išvirkite pagal pakuotės instrukciją.

2. Morkas supjaustykite griežinėliais ir kepkite su aliejumi kepimui apie 30-40 min 180 laipsnių orkaitėje.

3. Pievagrybius, sūrį supjaustykite ir tuomet sumaišykite visus ingredientus kartu, kai morkos ir makaronai jau bus paruošti.

Patiekalas itin tinka kitos dienos pietums, nes ir atšalusios šios salotos yra labai skanios.


Populiarūs straipsniai