Patarimai, kaip pabėgti iš rudeniškos darganos: Liucina Rimgailė dekoruoja vaišių stalą

2019 m. Lapkritis 11 d.
Kol rudens darganos ir tamsėjantys vakarai vis labiau kėsinasi į geras nuotaikas ir šypsenas, tinklaraštininkė ir verslininkė Liucina Rimgailė žino, kaip neužleisti vietos darganai.

Gražiai dekoruotas stalas su žvakėmis ir jaukiomis detalėmis – tai būdas ne tik pavakarieniauti, bet ir pradžiuginti savo artimuosius, išreikšti jiems dėmesį, kurį, kaip sako pati pašnekovė, jie būtinai įvertins.

„Maistą dažniausiai gaminu su mintimi, kad juo dalinsiuosi ir valgysiu su kažkuo. Negaminu dėl savęs. Ruošdama galvoju, kam jį skirsiu. Kai pasirūpini indais, taurėmis, servetėlėmis – iš patirties galiu pasakyti, kad namiškiams tai palieka labai didelį įspūdį. Žmonėms yra malonu, jie pajunta dėmesį, išskirtinumą, kad yra svarbūs tau“, ­– mintimis apie gražiai padekoruotas akimirkas kartu dalinasi L. Rimgailė.

Vakarienė su šeima, pasak pašnekovės, išties puikus būdas vaduotis nuo darganos: „Kai yra vasara, geras oras, viskas žaliuoja, gyvuoja, mums nereikia progos šypsotis, tiesiog džiaugiamės. O kai ateina dargana, niūresnis oras – gerą nuotaiką galime susikurti per aplinką, daiktus. Todėl net ir serviruodama stalą apie tai galvoju, renkuosi išskirtines lėkštes, taures ir žinoma – žvakes“, – priduria ji.

Yra skirtumas, iš ko valgoma

Savaitgalį prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvės, įsikūrusios prekybos centre „Panorama“, atsinaujinimo pristatyme L. Rimgailė gyvai pademonstravo savo kompoziciją ir pasidalino patarimais, kaip susikurti jaukų ir gražų vakarienės stalą. Jį dengdama ir dekoruodama, tinklaraštininkė pasidalino, ko ieško lentynose bei asmeniniais apsipirkimo malonumais.

„Aš pati tikrai turiu didelę silpnybę indams. Mano vyras visuomet skundžiasi, kad aš jų perku per daug. Jau mane čiumpa už rankos, kai noriu nusipirkti dar vieną lėkštę ar kokį pusrytinį puodelį. Tikrai turiu tam maniją, bet aš tame jaučiu didelį malonumą ir manau, kad yra skirtumas, iš kokios lėkštės valgyti, todėl ir šiai kompozicijai aš pasirinkau neįprastas lėkštes“, – pasirinkimą komentuoja tinklaraštininkė.

Mažiau yra daugiau

Nesivaržyti spalvų ar raštų raginanti Liucina, pataria ir neužmiršti svarbios mažiau yra daugiau taisyklės, kurios ji taip pat laikosi. „Kalbant apie stalo dekoravimą, iškart sakyčiau, kad mažiau spalvų yra geriau, nereikėtų miksuoti ir skirtingų raštų. Renkuosi tris ar keturias spalvas. Tą patį taikau ir kalbant apie virtuvės įrankius ar techniką, visuomet manau, kad vienas geras, kokybiškas įrenginys pasiteisina labiau, negu penki mažiukai, nebrangūs ir greit susidėvintys.“

Stalo jaukumui sukurti Liucina pasirinko smėlio spalvos staltiesę, indus su mėlynais motyvais, o pagrindiniam akcentui viduryje – burgundiškų, šviesaus smėlio ir mėlynų atspalvių žvakes. „Atsilaikyti prieš darganas ir įnešti pozityvumo, gali tik prisitaikydamas prie tamsos, o trumpesnes dienas paversti jaukumu. Tada nebe niūru, o būdamas namie su saviškiais – gali jaustis maksimaliai jaukiai.“

Pagrindinis akcentas – patiekalas

Gaminimą L. Rimgailė sieja su meditacija, jai norisi, kad aplinka jos neblaškytų, todėl ir priemonėms dažniausiai ji renkasi ramesnes spalvas. Ir kaip pati atvirauja, nors pomėgis planuoti bei viską dėlioti į dėžutes jai kelia šypseną, bet spalvų, formų ir daiktų chaosas ją tiesiog erzintų. Tad pagrindinius vizualinius akcentus ji linkusi sudėlioti patiekaluose.

 „Nors dirbu chaotiškai, bet iš esmės mėgstu tvarką – gamindama viską sujaukiu ir vėl sutvarkau. Kalbant apie priemones, nemėgstu ir neaiškių, plastikinių, iššaukiančių spalvų, priemonių: dažniau renkuosi ramesnes spalvas, stiklą, nerūdijantį plieną, medines lenteles. Pastebėjau, kad kokybiški daiktai retai būna iššaukiančių spalvų, gal tai pasako ir apie daikto kokybę? Esminį ryškumą stalui suteikti turėtų maistas, produktai ir patiekalas – tai turi būti svarbiausias akcentas“, – teigia pašnekovė.

Pirkimo manija su saiku

Darna Liucinai išties svarbi ir, nors domisi naujovėmis, bet pasirinkimai, pasak jos, vis tiek daugiausiai išlieka klasikiniai. Ji prisipažįsta, jaučianti maniją pirkti naujus daiktus ir pritaikyti prie savo idėjos. Bet visuomet stengiasi, kad fantazija nuneštų kažkur toliau – nusipirkus specifinę kepimo formą, galvoja, kaip ją pritaikyti ne vienai idėjai, o kelioms.

„Man viskas įdomu, kas nauja. Kadangi aš mėgstu apsipirkinėti, pirkti maistą ir tam skiriu nemažai laiko po darbų, neskubėdama – išmanios technologijos, kaip skaneriai, išties palengvina procesą ir leidžia lengviau matyti bei valdyti savo prekių krepšelį. Kadangi turiu tam tikrą silpnybę apsipirkimui, tai gera priemonė valdyti išlaidas“, – šypsodamasi pasakoja pašnekovė.

Naujas „Rimi“ virtuvės priemonių ir reikmenų skyrius Liucinai paliko gerą įspūdį dėl patogaus išdėstymo ir optimalaus pasirinkimo. Jos nuomone, jame labai racionaliai sudėliotos prekės, skyrius įdomus, platus, yra kur pavaikščioti, prekių pasirinkimas – nei per didelis nei per mažas, pritaikytas pagal įvairius poreikius, kainą ir prekės ženklus.


Populiarūs straipsniai