Liucina Rimgailė: „Išgyvenome metus su pandemija – laikas save apdovanoti“

2021 m. Kovas 17 d.
Kartu su „Rimi“ verslininkė L. Rimgailė pristato rubriką „Mano diena“, kurios tikslas – paskatinti moteris pagirti save už produktyvumą, kantrybę bei ištvermę.

Praėjusių metų pavasarį daugelio žmonių gyvenimą stipriai pakoregavo pandemija. Šis laikotarpis ypatingi sunkus duris užvėrusiam maitinimo sektoriui – ne išimtis ir „Liu Patty“ desertinė, kuriai vadovauja šiuo metu pirmagimio laukimo nuotaikomis gyvenantys Liucina ir Tadas Rimgailos. Nepaisant visų negandų, pora stengiasi išlaikyti gerą nuotaiką, nepasiduoti neigiamoms emocijoms ir net motyvuoti kitus. Verslininkė įsitikinusi, kad nebūtina moteriai kasdien pasirūpinti visa šeima – užtenka gerai viską suplanuoti ir pasakyti šeimai, jog šaldytuve visada yra „Mano dienai“ linijos gaminių.

Karantinas privertė susimąstyti apie svajones

Koronaviruso pandemija stipriai pakeitė „Liu Patty“ veiklos sąlygas. Pirmojo karantino metu teko visiškai užverti desertinės duris, tačiau L. Rimgailė džiaugiasi, kad pavyko pasirūpinti darbuotojų saugumu ir galėjo juos išlaikyti. „Deja, bet pandemija pakirto mūsų verslą. Tuo tarpu darbuotojus iki šiol pavyko išlaikyti – įvyko tik natūrali kaita, kurios net negalėčiau susieti su pandemija. Tikiu, kad daug kas iš naujo įvertino save, pasiryžo iššūkiams ir svajonių įgyvendinimui“, – pasakoja verslininkė.

L. Rimgailė atvira – karantino padovanotas laikas privertė susimąstyti ir pergalvoti savo vertybes, svajones, veiklas: „Didžiausias pokytis turbūt įvyko manyje, nes nustojau dirbti tuos darbus, kurie iki šiol buvo tarsi dalis manęs. Atitinkamai reikėjo padirbėti su nauju savęs suvokimu ir priėmimu.“

Sugrįžo meilė maisto gaminimui

L. Rimgailė pasakoja, kad gaminti jai patiko visada, tačiau intensyvus darbas desertinėje kartais gesina norą eksperimentuoti ir ieškoti naujų receptų virtuvėje: „Dėl savo darbo kurį laiką nebejaučiau malonumo gamindama namuose, netgi to privengiau. Tuo tarpu antro karantino metu turėjau galimybę daugiau pailsėti, pamiegoti, dirbau praktiškai vien nuotoliniu būdu ir jaučiu, kad meilė gaminimui grįžo.“

Komunikacijos specialistė pasakoja, jog mėgsta gaminti greitai ir skaniai: „Neužsižaidžiu su savo gamybos koldūnais, kukuliukais ir visokiais smulkiais dalykėliais. Taip pat mėsa, išskyrus paukštieną, nėra mano stiprioji pusė. Dėl to tikrai nemeluosiu – pasitelkiu įvairius paruoštukus, natūralius priedus, pagardus. Pavyzdžiui, mėgstame greitam pasistiprinimui pasirinkti gaminius iš „Rimi“ produkcijos linijos „Mano dienai“. Joje galima rasti vis naujų ir labai skanių kulinarijos, konditerijos ar kepyklos gaminių. O kartais, praskaidrindami dienas, užsisakome su vyru kažką iš kavinių – tuo pačiu prisidedame prie smulkaus verslo gerovės. Vyras yra labiau tas, kuris „parneša mamutą“, tai reiškia produktų paėmimą iš „Rimi Drive“, o aš sudarau sąrašą. Teisingumo dėlei turiu pažymėti, kad jeigu man išpuola itin užimta diena, jis puikiai iškepa jau pamarinuotos mėsos“, – pasakoja L. Rimgailė.

Apdovanok save už metus karantine

Jau antri metai, kaip gyvename pagal pandemijos nustatytas taisykles. Būtent tai verslininkę inspiravo pristatyti naują desertinės komunikacijos žinutę – reikia rasti priežasčių atšvęsti metus karantine ir nebijoti padėkoti sau: „Turėjome komandos susirinkimą ir pradėjome galvoti apie pavasarį. Susimąstėme, kokią emociją sukelia mūsų desertai ir ką be saldaus gabaliuko norėtume kasdien dovanoti desertinių lankytojams. Suvokėme, kad nors karantinas laisvėja itin lėtai, jau įveikėme metus tokiame režime. Kad ir kiek jis dar trūktų, kiekvienas galime save pagirti ir apdovanoti už kantrybę, ištvermę, pilietiškumą, empatiją ir visą eilę dalykų, kuriuos kiekvienas mūsų per šiuos metus patyrėme. O kas geriau, jei ne gardus desertas, padės tai padaryti?“, – idėją pristato verslininkė.

L. Rimgailė tikina, kad norint išlaikyti gerą nuotaiką šiuo sunkiu laikotarpiu, būtina pasirūpinti mus supančia aplinka – ji turi džiuginti ir nuteikti teigiamai: „Tai gali būti pokalbiai su širdžiai mielais žmonėmis – nesvarbu, kad kol kas tik telefonu ar vaikštant po miestą šaltyje. Taip pat svarbu kontroliuoti gaunamą informaciją. Galiausiai, daiktai ir maistas, nuo kurių net fiziškai pasidaro gera – galime nusipirkti gėlių, skanų desertą ar suknelę pavasariui.“

Teko sulėtinti tempą

L. Rimgailė su vyru, televizijos laidų ir renginių vedėju Tadu neseniai viešai paskelbė naujieną – laukiasi pirmosios atžalos. Pora išgyvena džiugias akimirkas ir mėgaujasi šiuo ypatingu laiku: „Jau nuo praėjusių metų rudens jaučiau poreikį sulėtinti tempą bent metams ar kitiems. Pradėjau to siekti ir, gal sutapimas, o gal ir maloni pasekmė, jog po kurio laiko pradėjau lauktis. Pačiai kol kas keista, bet šiuo metu man patinka ši ramybė. Nepasakyčiau, jog šiuo metu sėdžiu vietoje – kasdien dirbu ir turiu kuo įvairiausių veiklų, tačiau lyginant su beprotiškais pastaraisiais aštuoneriais metais, tai ramus laikas, kurį mielai dar pasaugosiu ir po vaikelio gimimo.“

Tik sužinojusi, kad laukiasi, Liucina pradėjo daugiau dėmesio skirti savo mitybai. „Dar dažniau stengiuosi valgyti daržoves, mėsą ir žuvį. Anksčiau mėsą valgydavau itin retai, o dabar praktiškai nebūna be jos dienos. Atsisakiau tik žalios žuvies, pelėsinių sūrių ir tokių bazinių dalykų, kurie nerekomenduojami nėščiosioms. Visa kita – tiesiog su saiku, išskyrus dienas, kai akivaizdžiai apetitą reguliuoja kažkas kitas“, – šypsosi verslininkė.


Populiarūs straipsniai