2017 metais „Rimi“ ir pirkėjai nevyriausybinėms organizacijoms buvo dar dosnesni

2018 m. Vasaris 09 d.
2017 metais „Rimi“ kartu su savo pirkėjais nevyriausybinėms organizacijoms „Maisto bankas“ ir „Gelbėkit vaikus“ suteikė paramos už 558 244,85 eurų.

2017 metais „Rimi“ kartu su savo pirkėjais nevyriausybinėms organizacijoms „Maisto bankas“ ir „Gelbėkit vaikus“ suteikė paramos už 558 244,85 eurų. Didžiąją dalį paramos sudarė paskutinės dienos galiojimo produktai, kitą – parama aukų dėžutėse, RIMI pirkėjų nupirkti maisto produktai.

Iš viso organizacijai „Maisto bankas“ iš „Rimi“ parduotuvių perduotos 283 tonos paskutinės dienos galiojimo maisto produktų, kurių vertė 475 346 eurai. „Rimi“ parduotuvėse esančiose maisto talpyklose surinkta daugiau nei 14 tonų maisto, kurio vertė 29 766 eurai. Daugiausia maisto produktų pirkėjai paaukojo Vilniaus „City North“, Kauno „Megos“ ir Klaipėdos „Luizės“ parduotuvėse.

„Surinktą paramą maistu „Maisto bankas“ perduoda nepelno organizacijoms, kurios rūpinasi įvairiai socialiai pažeidžiamomis gyventojų grupėmis – mažas pajamas gaunančiomis ar nepilnomis, gausiomis šeimomis, neįgaliaisiais, pensininkais, benamiais ir t.t. Taip pat „Maisto bankas“ teikia vienkartinę socialinę paramą maisto produktais kritinėse situacijose atsidūrusiems žmonėms. Tokiu atveju, socialinė parama maistu teikiama, jei šeimą ar asmenį gauti maisto paketą siunčia savivaldybės socialinės paramos skyrius“, - sakė Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamiems vaikams  „Rimi“ pirkėjai 2017-aisiais paaukojo 53 132 eurus.

„Aukų dėžučių prie „Rimi“ kasų aukos bei „Mano Rimi“ kortelių taškai, virtę paramos vaikams pinigais, tapo kokybišku vasaros poilsiu ir prasmingomis bei motyvuojančiomis edukacinėmis veiklomis sunkiausiai gyvenantiems Lietuvos vaikams. Vaikai smagiai leido laiką linksmose vasaros stovyklose, kuriose rado naujų draugų ir įgavo pasitikėjimo savimi. Kai sugrįžus į nelabai svetingus ir jaukius namus šiems vaikams bus liūdna, jie prisimins „Rimi“  aukotojų padovanotą pirmąją gyvenime kelionę prie Baltijos jūros“, - įsitikinusi  „Gelbėkit vaikus“ Komunikacijos vadovė Gražina Širvytė-Belafatti.

Anot jos, „Rimi“ aukotojų pinigai „Gelbėkit vaikus“ globojamiems vaikams suteikė motyvacijos ir padėjo visapusiškai mokytis – virto būtiniausiomis mokymosi priemonėmis, reikalingiausiais meninės raiškos įrankiais, nepamainomais dienos centrų buities atributais. Aukos taip pat padėjo tobulėti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dienos centruose dirbantiems socialiniams darbuotojams tam, kad šalia sunkumų patiriančių vaikų kasdien esantys žmonės dar greičiau ir kokybiškiau identifikuotų vaikų problemas bei dar sparčiau ir racionaliau gebėtų jas spręsti.

Be to, „Rimi“ pirkėjai svariai prisidėjo ir prie to, kad 2017-aisiais būtų atidaryti trys nauji organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dienos centrai Pasvalyje, Zarasuose ir Samanių kaime (Zarasų raj.), o juos lankantys daugiau nei 60 vaikų kasdien galėtų džiaugtis šiltu maistu, saugia, jaukia bei pasitikėjimą žmonėmis ir pasauliu keliančia aplinka.

„Padedant „Rimi Lietuva“, sunkiausiai gyvenantys Lietuvos vaikai rugsėjį sugrįžo į mokyklą su naujomis kuprinėmis, o sulaukę žiemos švenčių džiaugėsi saldžiomis staigmenomis.  Ačiū už  gražią draugystę ir kartu kuriamą pokytį Lietuvos vaikų gyvenime!“, - džiaugėsi organizacijos atstovė.

Aukoti organizacijai „Gelbėkit vaikus“ gali visi „Rimi“ pirkėjai, aukodami pinigus aukų dėžutėse bei „Mano RIMI“ terminaluose, skirdami 25 proc., 50 proc., 75 proc. ar 100 proc. kortelėje sukauptų pinigų. „Maisto bankui“ pirkėjai gali visuomet palikti nupirktus produktus „Rimi“ parduotuvėse esančiose organizacijos dėžėse.

Nuo sausio 15 dienos „Rimi Lietuva“ suteikia galimybę geriems darbams skirti ir už tarą atgaunamus pinigus. Šiuo metu yra galimybė paaukoti organizacijai „Algojimas“, kuri rūpinasi vaikų su negalia integracija. Kiekvienas, besinaudojantis taromatais, esančiais „Rimi“ parduotuvėse, turės galimybę pasirinkti – aukoti dalį, visą sumą arba visai neaukoti. Atlikus operaciją, vartotojas gaus popierinius čekius su visa informacija apie taromate atliktas operacijas. Paaukojus visą sumą, žmogus gaus čekį su informacija apie paaukotą sumą. Paaukojus dalį sumos, taromatas išduos dvigubą čekį – su informaciją apie paaukotą sumą bei čekį su barkodu likusios pinigų sumos išgryninimui. Jeigu nebus aukojama visai – žmogus gaus čekį su barkodu pinigų išgryninimui, kaip ir anksčiau.

Paaukoti jau galima 49 „Rimi“ parduotuvėse visoje Lietuvoje. Tokios galimybės kol kas nėra šių parduotuvių taromatuose: PC Šventoji (Palanga), PC Vytauto (Palanga), PC Gedimino (Vilnius), PC Šilutės (Klaipėda), PC Utena (Utena), PC Biržai (Biržai), PC Jonava (Jonava).

Apie VO „Gelbėkit vaikus“:

1991 m. įkurta nepolitinė, nevyriausybinė, nereliginė, už vaiko teises kovojanti visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ šiuo metu turi 22 struktūrinius padalinius 20 Lietuvos miestų ir rajonų. Organizacija vykdo veiklą keturiomis pagrindinėmis kryptimis: smurto prieš vaikus ir vaikų išnaudojimo mažinimas, vaikų socialinio apleistumo ir institucionalizacijos mažinimas, švietimas vaiko teisių klausimais bei organizacijos finansinio stabilumo stiprinimas. „Gelbėkit vaikus“ yra vienintelė organizacija Šiaurės Rytų Europoje, esanti tarptautinės organizacijos „Save the Children“ tikrąja nare.

Apie Labdaros ir paramos fondą „Maisto bankas“:

„Maisto bankas“ – tai labdaros ir paramos fondas, renkantis paramą maistu ir dalinantis ją nepasiturinčiais žmonėmis besirūpinančioms organizacijoms. Fondo misija – bendradarbiaujant su maisto gamintojais ir prekybininkais siekti, kad tinkamas vartoti maistas nebūtų išmetamas, bet pasiektų nepritekliuje gyvenančiųjų stalą.

„Maisto bankas“ yra atvira, nešališka ir nepriklausoma nevyriausybinė organizacija, besiremianti geros valios žmonių ir socialiai atsakingų įmonių pagalba. Bendradarbiaudamas su socialinėmis ne pelno organizacijomis bei įstaigomis fondas siekia užtikrinti, kad parama maistu pasiektų sunkiausiai gyvenančius žmones. „Maisto bankas“ propaguoja atsakingą maisto vartojimą, racionalią mitybą, skatina efektyvų išteklių naudojimą bei visuomenės solidarumą mažinant skurdą ir tausojant aplinką.  

Apie fondą „Algojimas“:

Nevyriausybinės organizacijos „Algojimas“ misija – keisti visuomenės požiūrį į negalią, siekiant sėkmingos negalią turinčio vaiko ir jo šeimos integracijos į visuomenę. Organizacija įvairiapusiškai padeda šeimoms auginančioms negalią turinčius vaikus, bendrauja ir bendradarbiauja su Lietuvos bei užsienio visuomeninėmis organizacijomis, atsakingomis valdžios institucijomis, teikia reabilitacijos paslaugas.

„Rimi“ nuolat aktyviai prisideda prie pagalbos ir galimybių suteikimo stokojančioms visuomenės grupėms – vargstančioms šeimoms, vaikų dienos centrams, globos namams, neįgaliesiems. 


Populiarūs straipsniai