2016 metais RIMI ir pirkėjai nevyriausybinėms organizacijoms aukojo daugiau

2017 m. Vasaris 08 d.

2016 metais RIMI kartu su savo pirkėjais nevyriausybinėms organizacijoms „Maisto bankas“ ir „Gelbėkit vaikus“ suteikė paramos už 549 683,50 eurų. Didžiąją dalį paramos sudarė paskutinės dienos galiojimo produktai, kitą – parama aukų dėžutėse, RIMI pirkėjų nupirkti maisto produktai. Papildomai kitoms bendruomenėms ir organizacijoms Lietuvoje RIMI suteikė paramos už 7276 Eur.

„Žvelgiant į kasmetinius paramos rezultatus galime tik džiaugtis, kad mūsų pirkėjų dosnumas ir noras padėti tik auga. Džiaugiamės galėdami bendromis pastangomis padėti nevyriausybinėms organizacijoms – suteikti maisto tiems, kurie stokoja lėšų jo įsigyti, prisidėti prie vaikų iš nepasiturinčių šeimų gerovės“, – sako Giedrė Bielskytė, „Rimi Lietuva“ Viešųjų ryšių vadovė.

Didžiausią dalį paramos sudarė paskutinės dienos RIMI produktų perdavimas „Maisto bankui“. Šiais metais, nuo sausio iki gruodžio mėn. paskutinės dienos galiojimo produktai buvo renkami iš 31 RIMI Hypermarket parduotuvės 9 Lietuvos miestuose. Šiuo laikotarpiu buvo perduota daugiau nei 320 tonų paskutinės dienos galiojimo produktų, kurių vertė – 506 443,23 eurai.

Į RIMI prekybos centruose esančias talpyklas pirkėjai šiuo laikotarpiu paaukojo net 10,3 tonas maisto produktų, kurių bendra paramos vertė siekia 17 312,33 eurų.

Vaikus iš nepasiturinčių šeimų globojančiai organizacijai „Gelbėkit vaikus“ 2016 metais „Rimi Lietuva“ pirkėjai paaukojo 22 327,94 eurus. Iš jų aukų dėžutėse surinkta 7770,28 eurai, o „Mano RIMI“ terminaluose paaukota 14 557,66 eurai.

RIMI papildomai skyrė 1000 eurų „Gelbėkit vaikus“ vaikų vasaros stovyklai. Marijampolės „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrą lankantys vaikai vyko į devynių dienų trukmės vasaros stovyklą „Gintaro“ poilsiavietėje. Stovykloje vaikai iškylavo, žaidė orientacinius, saviraiškos, sporto žaidimus, dalyvavo edukacinėse veiklose. Taip pat RIMI mokslo metų pradžioje dienos centrus lankantiems pirmokams padovanojo kuprines, pilnas būtiniausių mokyklinių reikmenų, kurių vertė – 2600 eurų.

30 proc. gautų lėšų organizacija „Gelbėkit vaikus“ skirs naujų vaikų dienos centrų įsteigimui Alytuje ir Utenoje. Galimybė lankyti dienos centrą daugeliui vaikų reiškia ne tik šiltai, saugiai bei turiningai praleisti darbo dienos popietę, bet ir yra paskutinė galimybė nepatekti į globos namus. 20 proc. vaikų dienos centrų išlaikymui, dar 20 proc. vaikų dienos centrų veikloms – tam, kad vaikų dienos centruose vaikai užsiimtų juos labiausiai dominančiomis veiklomis, kad kartais išvyktų į keliones, 10 proc. savanorių organizavimui, 10 proc. aukų dėžučių gamybai ir priežiūrai bei 10 proc. organizacijos veiklos išlaidoms.

Aukoti organizacijai „Gelbėkit vaikus“ gali visi RIMI pirkėjai, aukodami pinigus aukų dėžutėse bei „Mano RIMI“ terminaluose, skiriant 25 proc., 50 proc., 75 proc. ar 100 proc. kortelėje sukauptų pinigų. „Maisto bankui“ pirkėjai gali visuomet palikti nupirktus produktus RIMI parduotuvėse esančiose organizacijos dėžėse.

 „Gelbėkit vaikus“ veiklos ataskaitos: https://www.gelbekitvaikus.lt/kas-mes/mes-dirbame-skaidriai

 

Populiarūs straipsniai