Išsirink tinkamiausią mėsą grilio sezonui!

Laužas, žarijos, dūmų kvapas – tikros vasaros atributai. Gal jūs savo kepsnines į lauką išsinešėte dar pavasario viduryje? O gal vis dar laukiate tinkamesnės dienos, svarstote, kokiais kepiniais pamaloninti save ar nustebinti draugus? Čia rasite ,,Rimi“ parduotuvėse esantį marinuotos mėsos asortimentą – lengvesniam jūsų pasirinkimui.



„Rimi“ paruoštus gaminius žymime ženklu „Mano dienai“. Pamatę šį ženklą jūs galite būti tikri – tai švieži, iš kokybiškų ingredientų, pagal „Rimi“ virtuvės šefų kurtas ir ištobulintas receptūras paruošti gaminiai. Mėgaukitės jais patys, vaišinkite draugus, neškite lauktuvių! 

Paruošta „Rimi“ virtuvės šefų:

Marinuojantiems namie!

Marinatais vadinami riebalų (dažniausiai aliejaus), rūgščių (dažniausiai acto, vyno ar citrusinių vaisių sulčių) bei pagardų (dažniausiai prieskoninių žolelių, česnakų) mišiniai, kuriuose prieš ruošimą mirkoma mėsa.

 

Gudrybės

 • Marinatą patariama gerai įtrinti į mėsą.

 • Marinatas turi apsemti visą mėsą.

 • Jeigu į marinatą įbersite cukraus, jūsų kepsnys gali greičiau sudegti, bet būkite atidūs ir galėsite gardžiuotis gražiai susikaramelizavusia traškia kepsnio plutele.

 • Mėgstantieji riebesnius kepsnius gali pasinaudoti senosiose lietuviškose receptų knygose siūlomu patarimu prieš marinuojant mėsą ją subadyti peiliu, o į susidariusius plyšelius prikišti lašinių gabalėlių.

Marinavimo trukmė

Rūgštu

Marinavimo trukmė priklauso nuo to, kiek rūgštus yra marinatas ir kokio dydžio yra mėsos gabalai. Jeigu marinatas labai rūgštus, marinuoti pakaks ir valandą, kitu atveju mėsa gali per daug ištižti.

Švelnu

Vidutinio rūgštumo marinatuose mėsa marinuojama ilgiau. Pavyzdžiui, švelniuose balzaminio acto marinatuose mėsą marinuoti verta per naktį.

Skirtingi gabaliukai

Kepsnius ir kitus panašaus dydžio gabalus marinuoti patariama nuo 12 iki 24 valandų, gabaliukais pjaustytai mėsai tikrai pakaks ir 2–3 valandų, o visam kalakutui prireiks ir trijų dienų.

Marinatai skirti skoniui gerinti


 • Marinatai yra skirti pagerinti, sustiprinti mėsos, žuvies, tofu ar daržovių skonį.

 • Marinatai veikia tik mėsos paviršių, tačiau jame susikoncentravęs skonis puikiai jaučiamas visame kąsnyje, nes skoniai maišosi burnoje.

 • Giliau į mėsą prasiskverbia tik druska, tad jeigu norite sūresnės mėsos, galite ją mirkyti vandens, druskos ir prieskonių tirpale.

 • Marinatui gali būti naudojami ir pieno produktai, pavyzdžiui, jogurtas, vaisiai – kiviai, papajos, ananasai. Taip pat majonezas, imbieras.

 • Marinatai nesuminkština mėsos, nebent marinuosite plonus gabaliukus. Taip yra dėl paprastos priežasties: mėsa pati yra vandeninga, tad skystis į ją nebesiskverbia panašiai kaip ir į šlapią kempinę, o kitų marinato ingredientų molekulės yra per didelės įsiskverbti giliai į mėsą.

Saugumo patarimai

Šaldytuvas

Norint išvengti bakterijų dauginimosi, marinuoti reikėtų šaldytuve – indą su mėsa ir marinatu uždarius ar sandariai uždengus maistine plėvele.

Indai

Marinuokite plastmasiniuose, stikliniuose induose, o jeigu tokių neturite, mėsą su marinatu įdėkite į polietileno maišelį.

Padažas

Marinato, kuriame mirko mėsa, nenaudokite padažams, nebent jį užvirinsite ir naudosite troškindami.

Ant grilio čirškiname viską!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.