Prancūziškas vištienos troškinys su vynu

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 45min
  • Sunkus

Ingredientai

Ingredientai:

  • sviestas
     30 g
  • aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • vištienos ketvirčiai
     1,5 kg
  • šoninė
     125 g
  • svogūnai „Shallot“
     8 vnt.
  • salieras
     1 vnt.
  • pievagrybiai
     250 g
  • miltai
     30 g
  • vištienos sultinys
     300 ml
  • nealkoholinis raudonasis vynas
     600 ml
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • čiobreliai
      keletas
  • rozmarinai
      keletas
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite didelę keptuvę su sviestu ir aliejumi, sudėkite vištienos ketvirčius ir juos apkepkite. Vištieną išimkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. 

 Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, perpjautus išilgai svogūnus ir pievagrybius. Maišydami pakepkite, kol gražiai apkeps. Apkeptas daržoves perdėkite į dubenį. 

 Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 

Į tą pačią keptuvę suberkite miltus ir maišydami pakepkite 3–5 min. Nuolat maišydami miltus, supilkite vyną ir pakaitinkite. Vynas turi išgaruoti, o likusi masė pasidaryti vientisa ir kreminė. 

Į troškintuvą sudėkite vištienos ketvirčius, daržoves, supilkite vyno padažą, suberkite susmulkintą česnaką, prieskonius. Troškintuvą uždenkite, dėkite į orkaitę ir troškinkite apie 45–55 min. 

 Troškinį patiekite su keptomis bulvėmis.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.