Prabangus Kalėdinis morengų tortas

  • Gaminimas 4h
  • Sudėtingas
Prabangus Kalėdinis morengų tortas

Ingredientai

Morengas

  • Kakavos milteliai RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Kukurūzų krakmolas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
     1 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Šokoladas kepimui ICA
     100 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     9 vnt.
  • Cukraus milteliai
     440 g
  • Baltojo vyno actas RIMI
     1 šaukštelis (-iai)

Kremas

  • Maskarponės sūris
     300 g
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb.
     200 g

Kriaušės su riešutais

  • Karijų riešutai be kevalo RIMI
     150 g
  • Kriaušės
     2 vnt.
  • Likeris COINTREAU
     50 ml
  • Vanduo
     200 ml
  • Sviestas RIMI
     50 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Malti kardamonai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Malti imbierai
     0.5 šaukštelis (-iai)

Sviestinis pertepimas

  • Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb.
     200 ml
  • Sviestas RIMI
     65 g
  • Rudas cukrus
     150 g
  • Vanilės ankštis
     0.5 vnt.
  • Likeris COINTREAU
     1 šaukštas (-ai)

Papuošimui

  • Šokoladas kepimui ICA
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C, tuo tarpu paruoškite kepimo popierių. Ant didelio kepimo popieriaus lapo apibrėžkite tris ~18 cm apskritimus.

Kakavą ir kukurūzų krakmolą persijokite į dubenį, supilkite jogurtą, cinamoną ir tirpdytą šokoladą, išmaišykite.

Atskirkite Kiaušinių baltymus nuo trynių. 

Į baltymus palaipsniui berkite cukraus pudrą ir plakite iki standžių, blizgių putų.

Įpilkite acto ir šiek tiek šokolado, išmaišykite ir tolygiai paskirstykite į tris dalis ir suformuokite tris vienodo dydžio pagrindus tiesiai ant kepimo popieriaus.

Kepkite 5 minutes 180 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar maždaug 1 valandą 10 minučių.

Išjunkite orkaitę ir palikite orkaitėje kol morengas visiškai atvės.

Paruoškite sviestinį padažą: visus ingredientus sudėkite į puodą, kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 7-8 minutes, kol cukrus išsilydys.

Iš pusės ankšties išimkite vanilę, sudėkite į sviestinį padažą ir palikite atvėsti. 

Į puodą suberkite cukrų, kaitinkite, kol karamelizuosis, supilkite karštą vandenį ir sviestą, išmaišykite.

Tada suberkite prieskonius, sudėkite kriaušių griežinėlius, užpilkite likeriu ir kaitinkite, kol kriaušės suminkštės, bet nesubyrės – apie 10 min.

Maskarponės sūrį išplakti su grietinėle iki standumo.

Ant morengo pagrindo užtepkite šiek tiek maskarponės kremo, išdėliokite kriaušes, pabarstykite skrudintais riešutais, užpilkite sviesto padažu ir dėkite kitą morengo sluoksnį, ir taip iki trečio sluoksnio.

Pyragą apibarstykite smulkintu šokoladu.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė