Filo tešlos krepšeliai su krevetėmis ir mangų salsa

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Filo tešlos krepšeliai su krevetėmis ir mangų salsa

Ingredientai

  • krevetės
     300 g
  • FILO tešla
     3 vnt.
  • avokadas
     2 vnt.
  • mangas
     2 vnt.
  • svogūnas
     2 vnt.
  • aitrioji paprika
     1 vnt.
  • fasuota kalendra
     15 g
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
      patepimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 9 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasiruoškite keksiukų kepimo formeles.
Filo tešlą sukarpykite kvadratais.
Patepkite tešlos kvadratus aliejumi.
Tešlos kvadratus sudėkite į keksiukų kepimo formeles.
aukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę su ventiliatoriumi, kepkite apie 10–12 minučių, kol tešla taps auksinės spalvos.
Krevetes išvirkite, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakuotės, nuimkite kiautus.

Dubenyje sumaišykite kubeliais supjaustytus mangus, svogūnus, aitriąją papriką, kapotas kalendras. Pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis.

Į iškeptus tešlos krepšelius dėkite mangų salsą ir papuoškite krevetėmis.

Panašūs receptai