Angliškos moliūgų bandelės (scones)
-
Gaminimas 1h 40min
-
Sudėtingas

Ingredientai
-
miltai750 g
-
meduolių prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
kepimo milteliai4 šaukštelis (-iai)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
cukrus3 šaukštas (-ai)
-
sviestas120 g
-
moliūgas500 g
-
pienas120 ml
-
grietinėlė 36%60 ml
Glaistui
-
sviestas4 šaukštas (-ai)
-
cukraus milteliai100 g
-
grietinėlė4 šaukštas (-ai)
-
druska1 žiupsnelis
-
spanguolių džemaspatiekiant
-
graikiškas jogurtaspatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir prieskonius. Į miltus sudėkite supjaustytus 1 cm dydžio šalto sviesto gabalėlius ir truputį patrinkite, tik nepersistenkite. Turi likti gabalėlių.
Į kitą dubenį supilkite šaltus produktus: moliūgų tyrę, pieną ir grietinėlę. Viską sumaišykite. Dalį paruoštos masės su-maišykite su trupučiu miltų mišinio, tada supilkite likusią masę. Išmaišykite su šakute.
Ant kepimo popieriaus suverskite tešlą, formuokite paplotėlį, tada perlenkite per pusę, vėl formuokite paplotėlį ir vėl perlenkite. Šį procesą kartokite 2–4 kartus.
Iš tešlos iškočiokite 2 cm storio lakštą.