Triušiena – ypač vertinga

 

Jei iki šiol dar nesi pirkęs triušienos ir išties nė nežinai, kodėl ji taip gerai vertinama, čia gali sužinoti apie triušienos privalumus, taip pat rasti metodų, kaip išsirinkti triušieną ir iš jos pagaminti skanių bei įdomių patiekalų. Iš triušienos galima pagaminti daug įvairių patiekalų!

Kaip pasirinkti triušieną?

Pirkdamas triušieną uždaroje pakuotėje, pirkėjas turi atkreipti dėmesį į mėsos atspalvį: ji turi būti šviesiai rožinė, balsva. Reikia įvertinti ir skysčio kiekį pakuotėje: jei kartu su mėsa yra daug skysčio, manytina, jog mėsa buvo užšaldyta.

Kaip taisyklingai supjaustyti triušį?

Jei įsigijote visą triušį, pjaustykite jį panašiai kaip vištą. Pirmiausia atskirkite kojas, paskui išpjaukite šonkaulius ir pilvo dalį. Nugaros dalį galima palikti kaip vieną gabalą arba nuo kaulų atskirti išorinę filė. Triušieną paprasta supjaustyti gabalėliais.

 

Ką gaminti iš triušienos?

Keli patarimai ruošiantiesiems triušienos patiekalus:

  •  iš triušio šonkauliukų galima pagaminti puikų ragu arba buljoną;
  • mėsos gabalėlius galima paprasčiausiai pakepinti keptuvėje, taip pat tinka naudoti gaminant įvairius plokštainius;
  • nugarinę dalį – visą arba dalimis – galima kepti orkaitėje, keptuvėje arba troškinti;
  • vidine triušienos dalimi, kuri yra ypatingas delikatesas, galima mėgautis paprasčiausiai keptuvėje apkepus svieste.