Kepta menkė su troškintais lapiniais kopūstais (kale)

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Kepta menkė su troškintais lapiniais kopūstais (kale)

Ingredientai

Ingredientai:

  • morkos
     4 vnt.
  • saliero šaknis
     1 vnt.
  • bulvės
     400 g
  • šviežia atlantinių menkių filė be odos
     900 g
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     8 skiltelė (-ės)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • lapiniai kopūstai Kale
     250 g
  • baltasis vynas
     80 ml
  • actas
     1 šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuskuskite morkas, salierą ir bulves. Salierą supjaustykite lazdelėmis. Paruoštas daržoves atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje (svarbu nepevirti, morkos ir salierai turi būti lengvai traškūs), nukoškte ir padėkite į šoną. Daržoves galite paruošti prieš dieną ir laikyti jas šaldytuve. 

 Įkaitinkite orkaitę iki 180  °C.

Menkės filė iš abiejų pusių apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite aliejumi. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo sudėję žuvį kepkite orkaitėje 6–10 min. (priklausomai nuo filė storio).

 Kitoje skardoje sudėkite bulves, morkas ir salierus. Juos dėkite į orkaitę likus 5 min. iki žuvies kepimo pabaigos. 

Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus česnakus ir svogūną. Tuomet sudėkite supjaustytus kopūstų lapus (be kietosios dalies). Pabarstykite druska, pipirais ir pakepkite apie 3 min. Supilkite vyną ir 80 ml vandens. Pridenkite ir troškinkite apie  12 min., kol kopūstai suminkštės. 

Užvirkite vandenį su 1 šaukštu acto. Į verdantį vandenį suleiskite po vieną kiaušinį be lukšto. Kiaušinius virkite 2–3 min. 

Lėkštėje gražiai išdėliokite stambiai supjaustytas daržoves, lapinius kopūstus ir kiaušinius. Šalia dėkite žuvį. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir patiekite.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė