Baltosios žuvys

Single image Single mobile image

Ir kasdienai, ir šventėms! 

Būdingas švelnus ir lengvas skonis, be stipraus poskonio, todėl balta žuvis yra daugelio mėgiama.

PALTUSAS

Liesa, švelnaus skonio ir tvirtos mėsos konsistencijos žuvis, leidžianti gaminti įvairius patiekalus  Tai viena mėgstamiausių sūrių vandenų žuvis. 

Geriausia ruošti: 

  • Keptuvėje 
  • Orkaitėje 
  • Ant iešmų 

Dera kartu su: sviestu, muskato riešutais, kaparėliais, citrina, šonine. 

Pirk e. parduotuvėje

DORADA 

Viduržemio jūros dorada yra švelni ir sultinga. Ji turi mažai riebalų ir daug baltymų.  

Geriausia ruošti: 

  • Keptuvėje 
  • Ant grotelių  
  • Orkaitėje 

Dera kartu su: pankoliu, kalendra, citrina, šafranu, petražolėmis, česnaku.

Pirk e. parduotuvėje

SKUMBRĖ 

Palyginti su kitomis žuvimis, skumbrė yra daug kaulų turinti žuvis, turinti vandenyno poskonį – sūrų ir ryškų.  

Geriausia ruošti: 

  • Ant grotelių  
  • Orkaitėje 
  • Keptuvėje 

Dera kartu su: bazilikais, alyvuogių aliejumi, česnaku, svogūnais, krienais, garstyčiomis, krapais. 

Pirk e. parduotuvėje

MENKĖ 

Menkė yra viena žinomiausių baltos mėsos  žuvų. Ji yra liesa ir turinti daug baltymų. Labai svarbu gaminimo procese - neperkepti! 

Geriausia ruošti: 

  • Keptuvėje  
  • Ant grotelių 
  • Virti 

Pirk e. parduotuvėje

EŠERYS 

Jūrų ešerys yra švelnaus skonio ir išskirtinio saldumo. Savo skoniu gali priminti menkę.  

Geriausia ruošti: 

  • Orkaitėje 
  • Ant grotelių 

Dera kartu su:  sojų padažu, imbieru, pomidorais, česnaku, alyvuogių aliejumi, raudonaisiais pipirais, alyvuogėmis, kmynais. 

Pirk e. parduotuvėje