TAVO „Norisi kažko saldaus“ DESERTAS 

Single image

Atnaujinti desertai tiks bet kokiai progai

Džiaugiamės, kai mūsų gaminiai sušildo jūsų vakarą, papuošia šventę ar palengvina kasdieninius darbus virtuvėje. Neslėpsime, stengiamės jus ir nustebinti –  todėl mūsų parduotuvėse jūs galite rasti naujų konditerijos gaminių. 

„Rimi“ virtuvės gaminius pažymėjome ženklu „Mano dienai“. Pamatę šį ženklą jūs galėsite būti tikri – tai švieži, iš kokybiškų ingredientų, pagal „Rimi“ virtuvės šefų kurtas ir ištobulintas receptūras paruošti gaminiai.

 

Glazūruotas tortas su pistacijomis

 

Pistacijų putėsiai su aviečių žele bei šokoladiniu biskvitu. Tortas aplietas natūralia glazūra su baltuoju šokoladu.

 

Glazūruotas tortas su šokoladu

 

Juodojo šokolado putėsiai su maskarponės kremu ir šokoladiniu biskvitu. Tortas aplietas juodojo šokolado glazūra.

 

Tortas „Raudonasis velvetas“

 

Lengvas sūrio kremas su aviečių uogomis ir raudonas biskvitas.

 

Tortas su pasiflorais ir mangais

 

Gaivus, su rūgštele tortas. Viduje sudėjome du skirtingus biskvitus, konservuotus mandarinus ir putėsius iš mangų – pasiflorų tyrių su natūralia grietinėle.

 

Tortas „Dainava“

 

Morengų su žemės riešutais lakštai sutepti sviestiniu romo skonio kremu.  Tai – klasikinis variantas.

 

Pyragas su aguonomis ir kondensuotu pienu

 

Aguonų biskvitas su kondensuotu pienu, puošta žemės riešutų drožlėmis.

 

Tortas su lazdyno riešutais ir karamele

 

Lazdyno riešutų biskvitas su namine karamele, puoštas cukruotais lazdyno riešutais.

 

Saldžios akimirkos su „Rimi“ konditerijos technologe Daiva Selile

„Rimi“ konditerijos technologė Daiva Selilė tikrai nemeluos pasakiusi, kad kasdien ji saldina gyvenimą daugybei žmonių. Už tortų, pyragų ir kitų gardumynų asortimentą atsakinga desertų žinovė mums papasakojo, kaip gimsta skanios idėjos, o šios virsta dar skanesniais gaminiais.
 

„Rimi“ konditerijos gaminių asortimentas neseniai ženkliai atsinaujino. Pristatykite naujienas.

Konditerijos asortimento pokyčiai vyko visus šiuos metus. Šiek tiek pakeitėme kai kurių  klientų jau pamėgtų gaminių išvaizdą. Taip pat pasiūlėme naujienų visose konditerijos gaminių grupėse. Taip atsirado nauji tortai, pyragai, pyragaičiai ir desertai indeliuose. Vienos minėtos naujienos skirtos klasikos mėgėjams, o kitos – naujausių mados tendencijų sekėjams. Pirmuosius kviečiame paragauti tortų „Dainava“, „Juodasis miškas”, „Raudonasis velvetas“, juodųjų serbentų pyrago, tartaletės su riešutais. Tuo tarpu mados tendencijas sekantiems klientams siūlome du glazūruotus tortus: juodojo šokolado ir pistacijų. Taip pat kviečiame skanauti lazdyno riešutų tortą su namine karamele bei mangų ir pasiflorų tortą. Verti paminėjimo ir pyragas su pasiflorais ir mangais, desertai indeliuose su braškėmis ir baltuoju šokoladu, tiramisu, mangais ir juoduoju šokoladu.

Daiva, kaip jūs atsidūrėte šiame saldžiame konditerijos pasaulyje?

Mano močiutė yra puiki saldumynų kūrėja. Dar ir dabar, būdama garbingo amžiaus, ji per didžiausias mūsų šeimos šventes kepa  „Skruzdėlyną“. Su ja kartu pradėjau eiti saldumynų keliu, ir taip pamažu gyvenime susidėliojo, kad hobį paverčiau mėgstamu darbu. 

Kurie konditerijos gaminiai išlieka populiariausi Lietuvoje?

Lietuviai labai mėgsta konditerijos gaminius su varške. Pastebėjome, kad klasikiniai gaminiai  taip pat yra noriai perkami. Mus pačius labai nustebino, kad klientai ieško gaminių su egzotiniais vaisiais, pavyzdžiui, mangais ir pasifloromis.  Didžiuosiuose šalies miestuose sparčiai populiarėja kitų šalių tradiciniai gaminiai. „Rimi“ konditerijos skyriuose siūlome mūsų pagamintos prancūziškos klasikos gaminių (macarons, kanelių, tortų), itališko tiramiso. 

Papasakokite daugiau apie įspūdingai atrodančius prancūziškus tortus.

Kai pirmą kartą pamačiau tortą, kuris spindėjo it veidrodis ir buvo neįprastos formos, pradėjau domėtis ir gilintis, koks tai tortas ir kaip tokį padaryti. Taip atradau prancūziškus tortus, 
išmokau jų gamybos ypatumų, tad galime juos pasiūlyti mūsų pirkėjams. Šie tortai išsiskiria gaminimo technologija. Visos sudedamosios dalys ruošiamos atskirai ir tik pagaminus putėsį viskas sujungiama į vieną gaminį. Gaminys užšaldomas -30 °C temperatūroje ir išimamas iš formos. Tuomet galima pilti paruoštą glajaus masę ir tortas padengiamas spindinčiu veidrodiniu šokoladiniu glajumi. Prancūziški tortai yra priskiriami prie desertinių. Juose yra daug putėsio, želės ir labai nedaug biskvito. Šios rūšies tortas negali stovėti ant stalo kelias valandas, nes putėsis gali neišlaikyti formos ir subliūkšti. Juos rekomenduojama valgyti šaltus.