Pavasarinės Velykų salotos

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Pavasarinės Velykų salotos

Ingredientai

  • Mažos bulvės
     500 g
  • Putpelių kiaušiniai
     20 vnt.
  • Ilgavaisiai agurkai
     2 vnt.
  • Krapai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Svogūnų laiškai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Majonezas
     150 g
  • Grietinė
     150 g
  • Garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • Krienai
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje.

Kol bulvės verda, susmulkinkite agurkus, krapus ir svogūnų laiškus.

Išvirkite putpelių kiaušinius. Išvirtus kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį ir palaikykite 10 minučių.

Nulupkite kiaušinius. 15 kiaušinių supjaustykite į keturias dalis, 5 kiaušinius perpjaukite per pusę.

Kai bulvės šiek tiek atvės, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Sudėkite į didelį dubenį, gerai išmaišykite krapus, svogūnų laiškus (šiek tiek pasitaupykite papuošimui), agurkus, majonezą, grietinę, garstyčias ir krienus.

Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Sudėkite į keturias dalis padalintus kiaušinius ir dar kartą atsargiai permaišykite.

Dėkite į serviravimo indą ir papuoškite putpelių kiaušinių puselėmis, krapais ir svogūnų laiškais.

Panašūs receptai

Uogų ir agavų limonadas

10min • Lengvas

Kreminis glotnutis

20min • Lengvas
Patiekalas
Tipas
Pagrindinis ingridientas
Speciali dieta
Pasaulio virtuvė
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).