Orkaitėje kepta cukinija su avinžirniais ir daržovėmis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Orkaitėje kepta cukinija su avinžirniais ir daržovėmis

Ingredientai

Ingredientai

  • cukinija
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • avinžirniai
     1 stiklinė (-ės)
  • virtos baltosios pupelės
     1 stiklinė (-ės)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • paprika
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • pjaustyti pomidorai
     500 g
  • pipirai
      pagal skonį
  • kietasis sūris
     1 šaukštas (-ai)

Gražgarsčių padažo ingredientai

  • gražgarstės
     50 g
  • Liesa grietinė arba natūralus jogurtas
     1 stiklinė (-ės)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.

Perpjaukite cukinijas pusiau ir šaukštu išskobkite minkštimą ir sėklas. Apibarstykite druska ir palikite 30 min.

Nusausinkite avinžirnius ir pupeles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite susmulkintą svogūną bei papriką kol suminkštės. Tada sudėkite avinžirnius, pupeles ir kepkite dar apie 2 min. Sudėkite smulkintus pomidorus, įberkite druskos ir pipirų. Palaukite kol užvirs.

Į išskobtas cukinijas pripildykite paruošto avinžirnių įdaro. Kepkite orkaitėje apie 20 min. Likus 2 min. iki kepimo pabaigos pabarstykite parmezano sūriu.

Gražgarsčių padažas: indelyje sumaišykite gražgarstes, liesą grietinę, medų. Pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Daržovių šašlykas

30min • Lengvas

Kopūstų apkepėlė

1h • Lengvas
Patiekalas
Tipas
Pagrindinis ingridientas
Speciali dieta
Pasaulio virtuvė