Grybų ir grūdėtųjų garstyčių padažas

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Grybų ir grūdėtųjų garstyčių padažas

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • pievagrybiai
     6 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • brendis
     2 šaukštas (-ai)
  • grietinėlė
     100 g
  • grūdėtosios garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     1 šakelė
  • druska
     
  • pipirai
     

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Česnako skiltelę sutarkuokite.
Į įkaitintą prikaistuvį pilkite aliejaus, suberkite česnaką, pievagrybių griežinėlius ir pakepkite apie 5 minutes. Supilkite brendį. Viską maišydami pavirkite, kol nebesijaus alkoholio kvapo. Supilkite grietinėlę, įkrėskite garstyčių, įdė-kite čiobrelių šakeles. Išmaišykite. Pavirkite ant mažos kaitros apie 2–3 minutes. Padažą pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Pipirinis padažas

30min • Vidutinis

„Bearnaise“ padažas

30min • Vidutinis

Barbekiu padažas

30min • Vidutinis

Daržovių fajita

30min • Lengvas
Patiekalas
Tipas
Pagrindinis ingridientas
Speciali dieta
Pasaulio virtuvė