Daniškas trupininis obuolių pyragas

  • Gaminimas 2h 30min
  • Sudėtingas
Daniškas trupininis obuolių pyragas

Ingredientai

  • kvietiniai miltai
     140 g
  • cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • sviestas
     120 g
  • šaltas vanduo
     4 šaukštas (-ai)

Įdarui:

  • obuoliai
     8 vnt.
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • citrina
     0.5 vnt.
  • cukrus
     100 g
  • kvietiniai miltai
     30 g
  • cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)

Trupiniams:

  • rudasis cukrus
     100 g
  • kvietiniai miltai
     100 g
  • maltas muskatas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • sviestas
     80 g
  • vanilės esencija
     1 šaukštelis (-iai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į miltus ir sutrinkite iki smėlio konsistencijos. Maišydami tešlą įpilkite po 1 šaukštą ledinio vandens. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę, įdėkite ma-žiausiai 30 minučių į šaldytuvą arba pasigaminkite tešlą iš vakaro.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 30 cm apskritimą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlos lakštą perkelkite ant 28 cm skersmens kepimo formos. Tešlą prispauskite prie kepimo formos kraštų ir dėkite 15 min. į šaldytuvą.
Ant atvėsusios tešlos uždėkite folijos arba kepimo popieriaus lakštą, užberkite sausų pupelių arba žirnių, tolygiai juos paskirstykite ir šaukite į įkaitintą orkaitę 15 minučių. Nuimkite nuo pyrago pagrindo folijos lakštą su pupelėmis ar žir-niais ir dar pakepkite apie 8 minutes. Palikite kepinį atvėsti, kol gaminsite trupinius ir įdarą.
Pasigaminkite trupinius. Dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, muskatus, druską. Puode išlydykite sviestą su vanilės e-sencija, atvėsinkite ir supilkite į miltų mišinį, išmaišykite. Tešlą padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite obuolių įdarą.
Gaminkite įdarą. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumai-šykite obuolius su 2 šaukštais lydyto sviesto, citrinos sultimis, cukrumi, cinamonu ir miltais.
Iš šaldytuvo išimkite atvėsusį pyrago pagrindą, ant jo sukrėskite ir tolygiai paskirstykite pagamintą obuolių įdarą, o ant šio įdaro tolygiai paskirstykite tešlos trupinius.
Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite 45–50 minučių.
Pyragą atvėsinkite. Patiekite su vaniliniais ledais arba vaniliniu padažu, plakta grietinėle.

Panašūs receptai

Moliūgų vyniotinis

30min • Vidutinis
Patiekalas
Tipas
Pagrindinis ingridientas
Speciali dieta
Pasaulio virtuvė