Žuvies ir daržovių apkepėlė

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • žuvų filė (tinka menkė, sterkas, jūrinė lydeka)
     500 g
  • ryžiai
     200 g
  • brokolis
     500 g
  • vyšniniai pomidorai
     100 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • citrina
     0,5 vnt.

Ingredientai padažui:

  • sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • miltai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • daržovių sultinys
     200 ml
  • pienas
     150 ml
  • garstyčios
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • cukrus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • kapotos petražolės
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • kapoti krapai
     1 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite. Brokolius stambiai supjaustykite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus. Žuvies filė supjaustykite stambiais gabaliukais. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite.

Paruoškite padažą. Įkaitintoje gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir, nuolat maišydami, pakepkite. Tuomet sumažinkite kaitrą ir lėtai, nuolatos maišydami, supilkite sultinį ir pieną. Turite gauti tirštą, tolygią masę. Tuomet sudėkite garstyčias, cukrų, druską, pipirus, kapotas petražoles, krapus ir išmaišykite.

Į apkepėlių indą guldykite žuvų filė, ant jų dėkite ryžius, brokolius ir pomidorus. Ant viršaus supilkite padažą. Kepkite 30 min. 180 °C temperatūros orkaitėje. Prieš patiekdami, galite papuošti kapotais žalumynais.
Skanaus!

Patarimas. Apkepėlės skonį paįvairinkite mėgstamų daržovių mišiniu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.