Žiedinių kopūstų ir pastarnokų sriuba su parmezano skrebučiais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 50min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Tarkuotas sūrys PARMIGIANO REGGIANO MEZZANO
     50 g
  • Alyvuogių aliejus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Česnkas
     3 skiltelė (-ės)
  • Pastarnokai
     1 kg
  • Mažas žiedinys kopūstas
     1 vnt.
  • Ilga žaliosia aitri paprika
     11 vnt.
  • Kajeno paprika
     1/8 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Saldžiosios paprikos milteliai
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Daržovių sultinys
     2 l
  • Storos čiabatos
     4 riekelė (-ės)
  • Petražolių lapeliai papuošimui
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną ir česnaką stambiai supjaustykite. Pastarnokus nulupkite ir supjaustykite 3 cm dydžio gabaliukais. Žiedinius kopūstus susmulkinkite.

Išimkite žaliosios aitriosios paprikos sėklytes, papriką smulkiai supjaustykite. 

Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus.

Į prikaistuvį suberkite svogūną, česnaką ir kepkite pamaišydami 3–4 minutes, kol suminkštės.

Sudėkite pastarnokus, žiedinius kopūstus ir kepkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių arba kol truputį suminkštės. 

Suberkite aitriąsias ir Kajeno paprikas, saldžiosios paprikos miltelius ir supilkite daržovių sultinį.

 Maišydami virkite apie 25 minutes, kol daržovės suminkštės. Paskaninkite prieskoniais. 
 

Gautą sriubą supilkite į trintuvą ar virtuvės kombaino talpą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet vėl supilkite į prikaistuvį ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies.

Kol šyla sriuba, orkaitę įkaitinkite iki 220 ˚.

 Duoną supjaustykite 3×3 cm dydžio gabaliukais. Juos paskleiskite ant kepimo skardos ir apšlakstykite likusiais 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 3 minutes arba kol lengvai apskrus. 

Kai apskrus ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano ir kepkite dar 3–5 minutes, kol skrebučiai taps gražios auksinės spalvos. 

Patiekdami sriubą papuoškite žolelėmis ir duonos bei parmezano skrebučiais.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.