Žaliųjų lapinių kopūstų salotos su obuoliais, graikiniais riešutais ir obuolių padažu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • žalieji lapiniai kopūstai „kale“
     200 g
  • „Ąžuolapės“ salotos
     1 pundelis (-iai)
  • salotos „Lollo biondo“
     1 pakuotė (-ės)
  • obuoliai
     2 vnt.
  • graikiniai riešutai
     100 g
  • mėtos lapeliai
     12 lapas (-ai)

Padažui:

  • obuoliai
     2 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • sukapotos kalendros
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • mėtos lapeliai
     4 lapas (-ai)
  • citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Lapinius kopūstus ir salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.  Lapinio kopūsto lapus atskirkite nuo koto ir smulkiai supjaustykite. Salotų lapus suplėšykite. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. 

 Pasigaminkite padažą. Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Česnako skiltelę nulupkite. Padažui skirtus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. 

Graikinius riešutus pakepinkite ant skardos orkaitėje apie 10 min. 180 °C temperatūroje. 

 Į serviravimo indą sudėkite paruoštas salotas, susmulkintus žaliuosius kopūstus „kale“, užpilkite pagamintą padažą. Išmaišykite. Salotas papuoškite graikiniais riešutais, sukapotomis kalendromis ir mėtomis.

  • Jei padažas per tirštas, įpilkite obuolių sulčių.
     
  • Jei dar įdėsite supjaustytų kriaušių, salotos bus dar gaivesnės

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.