Wok keptuvėje kepta vištiena su makaronais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Wok keptuvėje kepta vištiena su makaronais

Ingredientai

Ingredientai

  • kiaušininiai makaronai
      4 porcijos
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • poras
     0.5 vnt.
  • 1 skardinė mini kukurūzų burbuolių
     425 g
  • šviežias tarkuotas imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • saldus aitriųjų paprikų padažas
     50 ml
  • japoniškas sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     50 ml
  • vištienos filė (juostelėmis)
     600 g
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Užvirinkite vandenį puode makaronams.

Perpjaukite papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją juostelėmis. Nuplaukite porus ir supjaustykite juos griežinėliais. Nukoškite mini kukurūzų burbuoles. Nuskuskite ir sutarkuokite imbierą.

Sumaišykite saldų aitriosios paprikos padažą, sojų padažą, imbierą ir vandenį.

Kepkite vištieną aliejuje keptuvėje ant stiprios ugnies tol, kol ji įgaus auksinę spalvą. Pridėkite druskos ir pipirų.

Sumažinkite ugnį ir sudėkite papriką ir porus, apkepkite juos keletą minučių. Pridėkite kukurūzų burbuoles ir saldų aitriosios paprikos mišinį. Palaukite, kol viskas sušils.

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės, bet nepraplaukite jų po šaltu vendeniu. Patiekite nedelsiant.

Patarimai Greitai apskrudinkite sezamo sėklas karštoje ir sausoje keptuvėje ir pabarstykite jomis patiekalą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė