Vynuogių salotos su gražgarstėmis ir juodųjų pipirų užpilu

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Vynuogių salotos su gražgarstėmis ir juodųjų pipirų užpilu

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • citrina
     1 vnt.
  • medus
     50 g

Salotų ingredientai

  • bolivinė balanda
     100 g
  • vynuogės (geriau besėklės)
     300 g
  • gražgarstės
     150 g
  • anakardžiai
     100 g
  • bazilikų lapeliai
      2 vnt.

Juodųjų pipirų užpilo ingredientai

  • alyvuogių aliejus
      50 g.
  • raudonojo vyno actas
     30 g
  • šviežiai malti juodieji pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, užpilkite medaus ir citrinos sulčių mišiniu ir bent 15 min. pamarinuokite.

Bolivines balandas išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Didesnes vynuoges perpjaukite pusiau. Jei yra sėklų, išimkite. Dideliame dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus su marinuotais svogūnais. Sumaišykite padažo ingredientus ir užpilkite ant salotų (česnako naudokite 1 skiltelę).

Skanaus!

Patarimas. Gražgarstes galite pakeisti savo mėgstamomis salotomis, bolivinesbalandas – burnočiais. Galite naudoti karijų riešutus, įdėti džiovintų spanguolių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas