Vynuogių salotos su antiena, daigintais kviečiais ir cikorijų lapais

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Vynuogių salotos su antiena, daigintais kviečiais ir cikorijų lapais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • raudonos besėklės vynuogės
     300 g
  • cikorija
     1 vnt.
  • špinatai
     75 g
  • daiginti kviečiai
     150 g
  • sviestas
     15 g
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • anties krūtinėlė
     1 vnt.
  • pakepinti lazdynų riešutai
     15 g

Padažo ingredientai:

  • balzaminis actas
     1 šaukštas (-ai)
  • „extra virgin“ alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į dubenį sumeskite atskirtus cikorijos lapus, špinatus, suberkite daigintus kviečius, vynuoges, riešutus (jei nekepinti, prieš tai pakepinkite).

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Dėkite anties krūtinėlę odele į apačią ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite ir pakepkite dar 2 minutes. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C laipsnių ir pašaukite anties krūtinėlę 5–7 minutėms. Iškepusią krūtinėlę supjaustykite griežinėliais.

Pasigaminkite padažą: į dubenį supilkite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir išmaišykite.

Salotas ir antieną išdėliokite ant lėkštės ir apipilkite padažu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas