
Vynuogių salotos su antiena, daigintais kviečiais ir cikorijų lapais
-
Paruošimas 5min , Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
besėklių raudonųjų vynuogių „Flame“300 g
-
cikorijos1 vnt.
-
špinatų75 g
-
daigintų kviečių150 g
-
sviesto15 g
-
alyvuogių aliejaus1 valg. šaukštas (-ai)
-
anties krūtinėlės1 vnt.
-
pakepintų lazdynų riešutų15 g
Padažui reikės:
-
balzaminio acto1 valg. šaukštas (-ai)
-
„extra virgin“ alyvuogių aliejaus4 valg. šaukštas (-ai)
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į dubenį sumeskite atskirtus cikorijos lapus, špinatus, suberkite daigintus kviečius, vynuoges, riešutus.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Dėkite anties krūtinėlę odele į apačią ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite ir pakepkite dar 2 minutes. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C laipsnių ir pašaukite anties krūtinėlę 5–7 minutėms. Iškepusią krūtinėlę supjaustykite griežinėliais.
Pasigaminkite padažą: į dubenį supilkite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir išmaišykite.
Salotas ir antieną išdėliokite ant lėkštės ir apipilkite padažu.
Panašūs receptai
Pagrindinis ingridientas
Kiauliena
Jautiena
Aviena
Triušiena
Paukštiena
Žuvis ir jūros gėrybės
Miltiniai patiekalai
Makaronai