Vynuogių salotos su antiena, daigintais kviečiais ir cikorijų lapais

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • besėklių raudonųjų vynuogių „Flame“
     300 g
  • cikorijos
     1 vnt.
  • špinatų
     75 g
  • daigintų kviečių
     150 g
  • sviesto
     15 g
  • alyvuogių aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • anties krūtinėlės
     1 vnt.
  • pakepintų lazdynų riešutų
     15 g

Padažui reikės:

  • balzaminio acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • „extra virgin“ alyvuogių aliejaus
     4 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į dubenį sumeskite atskirtus cikorijos lapus, špinatus, suberkite daigintus kviečius, vynuoges, riešutus.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Dėkite anties krūtinėlę odele į apačią ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite ir pakepkite dar 2 minutes. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C laipsnių ir pašaukite anties krūtinėlę 5–7 minutėms. Iškepusią krūtinėlę supjaustykite griežinėliais.

Pasigaminkite padažą: į dubenį supilkite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir išmaišykite.

Salotas ir antieną išdėliokite ant lėkštės ir apipilkite padažu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.