Vynuogių salotos su antiena, daigintais kviečiais ir cikorijų lapais

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • besėklių raudonųjų vynuogių „Flame“
     300 g
  • cikorijos
     1 vnt.
  • špinatų
     75 g
  • daigintų kviečių
     150 g
  • sviesto
     15 g
  • alyvuogių aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • anties krūtinėlės
     1 vnt.
  • pakepintų lazdynų riešutų
     15 g

Padažui reikės:

  • balzaminio acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • „extra virgin“ alyvuogių aliejaus
     4 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į dubenį sumeskite atskirtus cikorijos lapus, špinatus, suberkite daigintus kviečius, vynuoges, riešutus.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Dėkite anties krūtinėlę odele į apačią ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite ir pakepkite dar 2 minutes. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C laipsnių ir pašaukite anties krūtinėlę 5–7 minutėms. Iškepusią krūtinėlę supjaustykite griežinėliais.

Pasigaminkite padažą: į dubenį supilkite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir išmaišykite.

Salotas ir antieną išdėliokite ant lėkštės ir apipilkite padažu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!