Vištų sparneliai su jogurtiniu padažu

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Vištų sparneliai su jogurtiniu padažu

Ingredientai

Vištų sparneliai:

  • viščiukų broilerių sparneliai
     1.5 kg

Marinatui:

  • aliejus
     175 ml
  • citrinos
     2 vnt.
  • česnakas
     6 skiltelė (-ės)
  • raudonėliai
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • maltos saldžiosios paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • kajeno paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)

Jogurtinis padažas:

  • ilgasis agurkas
     0.5 vnt.
  • graikiškas jogurtas
     250 ml
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia pasigaminkite marinatą. Į dubenį supilkite aliejų, išspaustas citrinų sultis. Suberkite kapotus česnakus, prieskonius. Produktus sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. 

Vištų sparnelius ištrinkite pasigamintu marinatu ir padėkite šaltai kelioms valandoms. 

Pasigaminkite jogurtinį padažą. Agurką nuplaukite ir labai smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Į serviravimo indą supilkite jogurtą, alyvuogių aliejų. Į jogurtą įmaišykite susmulkintus česnakus ir agurką. Jogurtinį padažą pagardinkite druska ir pipirais. 

Orkaitę įkaitinkite iki 200 0C. Dėkite marinuotus sparnelius į kepimo popieriumi išklotą skardą, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 45–50 minučių. 

Keptus sparnelius patiekite su jogurtiniu padažu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė