Vištos krūtinėlės suktinukai su kaparėliais, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Vištos krūtinėlės suktinukai su kaparėliais, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • vištienos krūtinėlė
     240 g
  • piprai
      pagal skonį
  • aliejus (mėsai pašlakstyti)
      šlakelis (-iai)
  • raudonosios saldžiosios paprikos prieskoniai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • rozmarinai
     0.25 šaukštelis (-iai)

Įdaro ingredientai:

  • saulėje džiovinti pomidorai
      3 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • žalios ir juodos alyvuogės be kauliukų
     50 g
  • kaparėliai
     20 g
  • aliejus (nuo saulėje džiovintų pomidorų)
     1 šaukštas (-ai)

Garnyro ingredientai:

  • Jūsų mėgstamos daržovės ar ryžiai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus ir česnakus (1 skiltelę).

Sumaišykite visus įdaro ingredientus ir susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės.

Vištos krūtinėles supjaustykite išilgai į 3–4 dalis. Kad kepsneliai būtų dar plonesni, galite pamušti virtuviniu plaktuku.

Išmuštą filė iš visų pusių pabarstykite pipirais.

Ant jų tolygiai paskirstykite įdarą, susukite ir keliose vietose sukabinkite dantų krapštukais.

Suktinukus pašlakstykite aliejumi, apibarstykite paprikos milteliais, rozmarinais ir pašaukite į iki 175 ºC įkaitintą orkaitę 20 min.

Kol mėsa kepa, paruoškite savo mėgstamą garnyrą iš įvairių daržovių ar ryžių.

1 patarimas. Vištos krūtinėles galite įpjauti taip, kad jose susidarytų tarsi kišenės. Į jas sudėkite įdarą, o kraštus persmeikite dantų krapštukais.

2 patarimas. Įdarui galite naudoti mocarelą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis